MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Halal’-hotels in België vanaf 2011

04 augustus 2010 | in Toerisme | Reageer

hotelkamerBrussel krijgt vanaf 2011 hotels met een ‘halal’-label. Geen pornokanaal, geen varkensvlees, wel een Koran en gebedtapijtje en een duidelijke aanduiding van de richting naar Mekka.

Het label wordt vanaf begin 2011 toegekend door Beci, de Brusselse handelskamer (Brussels enterprises, commerce and industry). Het is volgens de website Zita.be een Europese primeur.

“Het is de bedoeling om in eerste instantie kamers per etage een label toe te kennen. Maar we sluiten de mogelijkheid niet uit om later een soort ‘omni-halal’-label toe te kennen voor hele hotels, met ondermeer gescheiden zwembaden”, aldus Bruno Bernard, consultant voor Beci.

Er is volgens Bernard gelet op alle details, schrijft de website. Zo mag het niet mogelijk zijn dat er per vergissing een broodje met ham in een halal-kamer wordt geleverd en moet het hotel zich engageren om geen prostituees onder zijn dak toe te laten.

Gevraagd of dit concept niet op weerstand zal stuiten, zegt Bernard in La Libre Belgique: “Wanneer u op vakantie gaat in Egypte of in Turkije, bent u blij dat u in de hotelbar rustig een biertje kunt drinken. Halal-kamers in Brussel zijn gewoon hetzelfde”.

Plaats je reactie