MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Het regent fatwa’s in Marokko

08 augustus 2010 | in Geloof, Marokko | 4 Reacties

Een moslimman mag zijn vrouw verstoten als zij niet vijf keer per dag bidt en hij mag haar slaan als zij zijn seksuele avances niet beantwoordt. Nou ja, keihard slaan mag niet, maar hij mag wel proberen haar weerstand te breken. Een recente wildgroei aan fatwa’s brengt Marokko in verlegenheid. Zeker nu de ramadan volgende week begint regent het fatwa’s.

De conservatieve Marokkaanse krant Attajdid plaatst dagelijks een nieuwe fatwa. Dit zijn niet meer dan religieuze adviezen. Toch ergeren liberale moslims zich omdat in hun ogen de ene fatwa nog absurder is dan de andere.

Zo beweerde de wahabitische mufti Al-Maghraoui, overigens niet in Attajdid, dat 9-jarige meisjes mogen trouwen, omdat ‘sommige meisjes van 9 het in bed beter doen dan vrouwen van 20 of ouder’. De fatwa’s spreken elkaar ook vaak tegen, en zijn er ook nog de buitenlandse fatwa’s, die via internet en Arabische tv-zenders in Marokko doordringen.

Sadoua Amezian groeide op in Marokko, verhuisde naar Nederland, en is nu met vakantie in haar geboorteland. Zij is niet zo onder de indruk van de regen aan fatwa’s. ‘Wij vinden het heel normaal dat er discussies over zijn. Dat er verschillende geleerden zijn, die verschillende meningen hebben

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 4 reacties

 1. rachid
  09 augustus 2010 om 09:48 uur.

  Leugenaars, de media dan.

  Al Maghraoui hafidaho Allah is van de gerespecteerde geleerden onder de ahl sunah wa aljama3a.

  Hij heeft never nooit gezegd dat meisjes beter in bed zijn dan vrouwen, wat een leugen. Ik heb al zijn uitspraken gevolgd, dit is echt een zwaar leugen. leugenaars

 2. NAF
  13 augustus 2010 om 01:41 uur.

  Dat meisjes van 9 beter zijn in Bed zal hij idd niet hebben gezegd maar zo gaat het media en verhalen om de islam maar belachelijk te maken. Terwijl wij allemaal weten dat er totaal niet eens over sex wordt gesproken dus hoe moet hij dat hebben gezegd. Dat is leugen 1al.

  Een vrouw slaan is ver gezocht t is maar hoe nederlands en media proberen het woord slaan te gebruiken, het moet zijn een corrigerende tik geven ipv slaan.

  Wat betreft alle commentaar over de islam ga lekker naar de joden kijken die vrouwen als ezelf behandelen en ga lezen hoe ze leven. Hier zitten ook alleen maar joden achter. Ze moeten alle middelen vinden om de islam belachelijk te maken in de media en iedereen en elke moslim weet dat.

 3. GovCheck
  15 augustus 2010 om 03:38 uur.

  Rachid niet liegen alle monarchistische kranten hebben dit tijdig verhelderd. Het gaat idd om uitspraken waarbij hij zei dat het aangeraden en mocht om met een 9-jarige te trouwen én sex te hebben. Je moet het niet ontkennen om je favoriete sheikh te redden en als je monarchistische kranten van de Koning betwist dan ben je een landverrader. Deze Sheikh is tegen zijn land Marokko, tegen de officiele staatsgodsdienst en respecteert de wet niet: Hij vraagt onder andere zijn aanhangers niet officieel te trouwen bij instaties die erkend zijn door de Staat = Verrader. Deze Salafist is tegen de De Koning en zijn staat, land en regering. Dit is een landverrader. Punt.

 4. AZRO
  15 augustus 2010 om 05:13 uur.

  Naf :
  Je hebt groot gelijk broeder.
  Maar het moet zo zijn
  De Islam is op een heel vreemde manier begonnen en zal hij op een heel vreemde manier terug komen.
  Ik zou zeggen laat ze maar de Islam zwart maken,want ze komen hun zelf wel tegen nog.

Plaats je reactie