MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko sluit bouwvallige moskeeën

11 augustus 2010 | in Marokko | Reageer

Marokko sluit ruim 1200 in slechte staat verkerende moskeeën. Ruim vijfhonderd islamitische gebedshuizen worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe moskeeën. Dat heeft het ministerie voor Religieuze Zaken dinsdag gemeld, bericht het Algemeen Dagblad. . Voor het opknappen van de bouwvallige moskeeën is 245 miljoen euro beschikbaar.

Het ministerie heeft bijna 20.000 moskeeën geinspecteerd. Het land heeft bijna 48.000 islamitische gebedshuizen.

In februari stortte in de stad Meknes in het midden van het land een minaret in. Daardoor kwamen 41 mensen om.

Plaats je reactie