MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kai Zaoui keeper Marokkaans hockeyelftal

21 augustus 2010 | in Marokko | Reageer

Marokko wil een nationaal hockeyteam. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft de Marokkaanse Hockey Bond de hulp ingeroepen van Nederland, waar de kennis over de sport groter is dan in Marokko. Kai Zaoui uit Breda is keeper van het elftal. “Tachtig procent van de jongens heeft nooit eerder een stick vastgehouden.”

Zaoui behoort niet tot die tachtig procent. Hij heeft vijfentwintig jaar hockey-ervaring en werd in eerste instantie gevraagd om de jongens van ‘Hockey Maroc’ in Amsterdam te komen trainen. “Ik begin toch zelf als keeper en jongens die interesse hebben in het keepen, ga ik begeleiden.”

Trainer Jaap Suyk werd in maart benaderd door de Marokkaanse Hockey Bond. Samen met Zaoui is hij op zoek gegaan naar potentiële hockeysterren. “We zijn scholen afgegaan om Marokkaanse jongens te vinden die interesse hadden in de sport. Dat viel niet mee, want hockey is niet gerelateerd aan de Marokkaanse bevolkingsgroep.”

Uiteindelijk trok het vooruitzicht om uit te komen voor je land van herkomst genoeg jongens over de streep

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie