MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko heropent martelcentra Hassan II

16 september 2010 | in Marokko | Reageer

Marokko heeft woensdag een programma gelanceerd om de martelcentra uit de periode van het koningschap van Hassan II (1961 – 1999) te heropenen als plaatsen van herdenking van mensenrechtenschendingen in het verleden.

Het Marokkaanse ministerie van Cultuur en de Adviesraad voor de Mensenrechten hebben hierover woensdag een akkoord getekend. De EU stelt meer dan 5 miljoen euro beschikbaar voor het programma. Het plan moet bijdragen tot Marokko’s ,,verzoening met het verleden”. Zo meldt het Algemeen Dagblad.

Onder Hassan II werden tal van tegenstanders van de koning gearresteerd en gemarteld. In het beruchte Tazmamart werden gedetineerde politieke gevangenen in vrijwel volledige duisternis opgesloten in ondergrondse cellen en zagen ze soms jarenlang de zon niet, schrijft het dagblad.

Plaats je reactie