MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Garnalenvissers balen van Suikerfeest

22 september 2010 | in Economie | 6 Reacties

De garnalenprijzen zijn zo slecht, dat met name vissers in het noorden van Nederland overwegen een tijdje niet uit te varen. Een poging om met de garnalenhandel een bodemprijs af te spreken is mislukt.

De lage garnalenprijzen hebben onder meer te maken met de viering van het suikerfeest in Marokko, aldus visserijbestuurder Jaap Fenijn in BN/DeStem. Het suikerfeest is onlangs gevierd ter afsluiting van de Ramadan. Nederlandse garnalen worden in Marokko gepeld. Omdat daar vanwege het suikerfeest niet is gewerkt en de vangsten goed waren, is een grote vriesvoorraad ontstaan, wat de prijzen fors drukt.

Er zijn 6 reacties

 1. Choukri
  22 september 2010 om 09:19 uur.

  Dit bericht slaat echt nergens op. Andere woorden heb ik er niet voor

 2. Rifi
  24 september 2010 om 08:41 uur.

  En als het kerst is, dan was het geen probleem???

 3. Rifi
  24 september 2010 om 08:42 uur.

  ..aanvulling van mijn vorige post:
  De Marokkanen krijgen ook overal de schuld van. Dat is bijna een norm hier.

 4. Aziz
  25 september 2010 om 12:49 uur.

  De reactie van de garnalenvissers als zowel berichtgeving hierover is zo bedroevend dat men zich moet afvragen hoe laag de gemiddelde iq hier in Nederland is.
  Wat is next? Gaan we mensen veroordelen dat zij bevrijdingsdag en daardoor niet toegkomen zijn aan het consumeren van een bepaald goed en zo daardoor bepaalde commercie een deel van de winst zijn misgelopen? En hoeveel inkomsten lopen bepaalde commercie mis door viering van kerstmis, pasen, pinksteren enz.?
  Zo kunnen we een heel lijst aan toevoegen dat door zowat door iedereen als belachelijk tot aan krankzinnige berichtgeving zal worden beschouwd. Maar aangezien het een Islamitische relatie heeft, lijkt niemand de belachelijkheid ervan in te zien.

 5. moena
  25 september 2010 om 08:12 uur.

  dadelijk schaffen ze één minute stilte af omdat het teveel gedoe is en geld kost. Waar gaat het over in Godsnaam ziellig om zo iets te melden, i.p.v dat ze schrijven WE KUNNEN NIET ZONDER MAROKANNEN ZELFS NIET ÉÉN DAG dan lijden we verlies, schrijven ze zo iets, ik zo zeggen tegen marokannen weiger nog een half dag erbij zodat ze tien keer na denken voordat ze weer zo’n uitlating doen, laat ze de druk hevig voelen, wij zijn het spug en spuuuuuuuuuug zat.

 6. coram
  25 september 2010 om 11:19 uur.

  On topic

  Wanneer worden dei foto s op deze website eens veranderd door echte fotos te gerbuiken uit marokko , ipv foto s uit de sahara
  marokko heeft prachtige landschappen die dus daar ligt het niet aan

Plaats je reactie