MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Zorg allochtonen moet anders “

23 september 2010 | in Maatschappij | Reageer

Nederlandse zorginstellingen zoals ziekenhuizen moeten zich meer aanpassen aan de opvattingen en levenswijze van ongeneeslijk zieke Marokkanen en Turken en hun familie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.

In Nederland zijn zorgverleners verplicht patiënten te informeren over de diagnose, behandeling en prognose, ook als zij ongeneeslijk ziek zijn. Bij Turkse en Marokkaanse patiënten gebeurt dit vaak niet, omdat de familie de informatie weghoudt van de doodzieke patiënt, meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens het onderzoek blijft de familie ook bij ongeneeslijk zieke patiënten hopen op genezing en vindt daarbij steun in het geloof. De patiënt wil men beschermen tegen slecht nieuws en daarom wordt de patiënt niet altijd de waarheid verteld over zijn ziekte door zijn familieleden.

Er moet een weg gevonden worden in ‘de driehoeksverhouding zorgverlener, patiënt, familie’, zegt onderzoeker Fuusje de Graaff in het AD.

Plaats je reactie