MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Fatima Elatik afgetreden

06 oktober 2010 | in Politiek | 5 Reacties

Fatima ElatikDe PvdA is in de nacht van maandag op dinsdag uit de coalitie met D66 en GroenLinks in stadsdeel Amsterdam-Oost gestapt. Dat bevestigde fractievoorzitter Meint Helder. Met het opstappen van de PvdA treedt ook raadsvoorzitter Fatima Elatik af.

Aanleiding voor de crisis binnen de coalitie in de deelraad is het aanhoudende gesteggel rond muziekcentrum MuzyQ in het project Oostpoort. Het stadsdeel ging vorig jaar garant staan voor MuzyQ, maar kreeg een miljoenenstrop te verwerken, omdat de opbrengsten sterk tegenvielen. ,,We hebben woensdag en donderdag ook al vergaderd over de kwestie”, zegt Helder tegen BN/DeStem. ,,De raadsvergadering van maandagavond ging om de politieke verantwoordelijkheid rond dit gebeuren.”

De PvdA wilde volgens Helder een ,,stevig signaal afgeven naar het dagelijks bestuur van het stadsdeel. We hadden het plan een motie van afkeuring in te dienen. Toen bleek dat coalitiepartners D66 en GroenLinks deze motie niet steunden en ons adviseerden zelf deze motie niet in te dienen, besloten we uit de coalitie te stappen. De PvdA, en dus ook Fatima Elatik, staat als één man achter die beslissing”. Elatik sprak zelf niet tijdens de raadsvergadering, meldt het dagblad.

Er zijn 5 reacties

 1. carif
  07 oktober 2010 om 12:58 uur.

  Jammer.

 2. curvedwater
  07 oktober 2010 om 01:55 uur.

  Er wordt aardig wat achterwege gelaten in dit verslag.
  Zoals dat voorgespiegeld was dat de garantiesom de met de stadsdeelraad overeengekomen 9 miljoen was, maar 30miljoen bleek.
  En dat elatik dit niet alleen verzwegen had, maar zelfs in een brief hierover aan de stadsdeelraad gelogen.
  Een valse voorstelling van zaken die de havenman in Rotterdan gevangenisstraf gaat opleveren

  En dat ook nog eens vermenigvuldigd met de huur van een boot voor sail asd voor 4 dagen 35.000€, met 7000€ per dag 4 keer zo duur als de boot van 1500€, die de gemeente asd voor zichzelf had gehuurd .
  En dit in een tijd van opgelegd zuinig aan doen..

  Ik hoop dat princes elatik eindelijk eens normaal werk gaat zoeken en wegblijft uit de politiek

 3. Henk Rotterdam VolksPartij Delfshaven
  07 oktober 2010 om 05:30 uur.

  CURVEDWATER,
  Zou je dit aub niet willen vergelijken met de “havenman” van Rotterdam.
  Deze man wordt namelijk (waarschijnlijk) veroordeeld wegens fraude,het aannemen van smeergelden en onwettig versttrekken van bankgaranties die de gemeente een schadepost van 180 miljoen euro opleverde.
  Hij nam zelf vermoedelijk voor 8 miljoen aan smeergelden aan.
  Ik zeg vermoedeijk en waarschijnlijk omdat iemand pas schuldig is nadat de rechter het vonnis heeft geveld en het termijn van beroep is verstreken.Tot die tijd is en blijft hij de verdachte.
  Een vergelijk met Mevr. Etalik raakt kant noch wal en verkapt beschuldig je haar van zaken waar we geen zicht in hebben

 4. gewoon
  09 oktober 2010 om 10:27 uur.

  dit is het begin van het einde

 5. Henk Rotterdam VolksPartij Delfshaven
  11 oktober 2010 om 02:55 uur.

  Gewoon,
  Welk einde ?

Plaats je reactie