MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko ontmantelt terreurcellen

31 oktober 2010 | in Marokko | 1 Reactie

Twee Marokkaanse terreurcellen die banden hadden met Al-Qaida zijn ontmanteld. De leden van de cellen zijn aangehouden. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van binnenlandse zaken zaterdag bekendgemaakt.

Volgens het ministerie bestonden de cellen uit negen personen, onder wie een man uit Jemen die wordt gezocht door de Jemenitische autoriteiten en twee personen die al eerder veroordeeld zijn voor terreuraanklachten, schrijft Nieuws.nl.

Een van de cellen steunde de onafhankelijkheid van de omstreden Westelijke Sahara en bereidde terreuraanslagen voor, zo schreef het ministerie in een verklaring. De andere terreurcel hield zich bezig met het rekruteren van extremisten die vervolgens naar Irak werden gestuurd. De groep stond, volgens Nieuws.nl, vermoedelijk in contact met andere groepen in het netwerk van Al-Qaida.

Marokko heeft sinds 2003, toen bij terreuraanslagen in Casablanca 45 doden vielen, rond de zeventig terreurcellen ontmanteld en ongeveer drieduizend verdachten berecht.

Er is 1 reactie

  1. Adil
    31 oktober 2010 om 12:36 uur.

    Wordt steeds grappig met marokko
    binnen 0 time de hele terreurnetwerk ontmanteld terwijl Amerika 10 jaar over doet en nog steeds niets
    hahahahah

Plaats je reactie