MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

SMN respecteert uitspraak rechter

06 november 2010 | in Maatschappij | Reageer

Een klacht van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) over het tv-programma EenVandaag is onterecht. Dat blijkt uit een uitspraak die de Raad voor de Journalistiek deze week heeft gedaan en volgende week publiceert. Volgens het SMN had EenVandaag onterecht een link gelegd tussen het gedrag van probleemjongeren van Marokkaanse afkomst en de islam, schrijft dagblad DePers.

EenVandaag organiseerde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart een debat. Geert Wilders (PVV) en Wouter Bos (PvdA) discussieerden daar over het thema veiligheid. In het filmpje dat daaraan vooraf ging, waren beelden van Marokkaans-Nederlandse jongeren te zien. De voiceover vroeg zich af waarom sommigen van hen zich zo misdragen. In het filmpje maakte Wilders een opmerking over ‘een islamitische intifada’. De stelling waarover de twee politici vervolgens in debat moesten, was: ‘De islam vormt een bedreiging voor de Nederlandse samenleving.’

Volgens het SMN had de actualiteitenrubriek geen verband moeten leggen tussen de beelden van de Marokkaanse jongeren en de debatstelling over de islam. EenVandaag had tegengeworpen dat het programma niet zelf een verband legde tussen probleemjongeren en de islam. Uit het filmpje zou duidelijk blijken dat dat de mening van Wilders was. De Raad voor de Journalistiek is het daarmee eens.

SMN-voorzitter Farid Azarkan zei vrijdag in een reactie anders tegen de zaak aan te kijken dan de raad, maar de uitspraak te respecteren, aldus DePers.

Plaats je reactie