MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Integratie gaat vooruit met tweede generatie

26 november 2010 | in Marokko | 2 Reacties

De in Nederland geboren, tweede generatie, niet-westerse allochtonen doet het steeds beter in het onderwijs en staat er sociaaleconomisch beter voor dan de eerste generatie. Bovendien beschouwen zij zichzelf veel vaker als Nederlander dan allochtonen van de eerste generatie. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse Integratierapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Niet-westerse allochtone meisjes doen het beter dan jongens. ‘Dat is een bevestiging van wat we al wisten’, zegt Diederik Visser van het CBS volgens de Volkskrant. ‘Ook vindt er geen allochtone braindrain plaats.’ Hoger opgeleiden allochtonen blijven vaker in Nederland wonen. Degenen die emigreren hebben juist vaker een uitkering en een lage opleiding dan degenen die in Nederland blijven.

De tweede generatie heeft een kleinere achterstand op de arbeidsmarkt ten opzichte van autochtonen dan de eerste generatie. Ook hebben zij een grotere kans op werk, gemiddeld een hoger inkomen en zijn ze vaker economisch zelfstandig dan de eerste generatie.

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 2 reacties

  1. peer = de naam
    27 november 2010 om 12:20 uur.
  2. moena
    28 november 2010 om 04:50 uur.

    peter zo ook uit het nieuws, zitten ook aardig wat criminelen in je lief hebbende partij wat is het probleem en dat zijn geen allochtonen. Overal ter wereld waar men minder het goed heeft grijpt naar criminaliteit: Heb je problemen die je hersenen en geest niet meer aan kan grijpt men aan drugs of alcohol heb je geen geld beland je in criminaliteit of zwartwerk en trouwens peter zou het niet kunnen zijn dat niet westerse allochtonen merendeel moslim allochtonen komen niet aan de bak door discriminatie. dus weer een oorzaak heeft een gevolg en de oorzaker zijn mensen als jij peter dan praat je over rechtvaardigheid laat me niet lachen.

Plaats je reactie