MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Interview met Ahmed Marcouch

30 november 2010 | in Politiek | 3 Reacties

Elke zaterdag vraagt de reizenredactie van de Volkskrant aan een prominente Nederlander waar hij of zij ‘zou willen zitten’. Ditmaal PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

Wat is uw favoriete vakantiebestemming?
Ik hou van rondtrekken, maar meestal ga ik in de zomer naar Marokko, naar mijn geboortedorp Beni-Boughafer, in het noorden. Ik ken er elk straatje, elk huis. Mijn ouders zijn er begraven en een groot deel van mijn familie woont er. Ik heb er een emotionele band mee.

Komt het met al dat familiebezoek wel van echt vakantievieren?
Het is een combinatie van familie bezoeken en tot rust komen. Dat kan aan de mooie kust. Het is zo’n plek waar de vissers ’s ochtends op hun ezeltjes langskomen met hun verse vangst. Toeristisch is het nog niet, maar dat begint het wel te worden.

Ziet u die vakanties als ‘teruggaan’?
Wel als teruggaan, maar sommige Marokkaanse Nederlanders zeggen: ‘We gaan naar huis.’ Daar ben ik het niet mee eens. Mijn thuis is hier in Nederland.

Waar wordt u het meest door getroffen in Marokko?
Het is voor mij een periode om uit te rusten, maar reizen is ook een leerschool. Ik word vaak geraakt door de armoede

Het gehele interview is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. carif
  01 december 2010 om 02:05 uur.

  schijnheilige man is het toch. Denk dat ie een voorbeeld marokkaan is

 2. maghrebie
  09 december 2010 om 01:07 uur.

  En liegen kan ie ook, eerst zegt ie ik heb een emotionele band met mijn geboortedorp en de achtergebleven familieleden en achteraf zegt ie mijn thuisland is Nederland. Dit snap ik niet goed, want een echte Marokkaan heeft zijn roots in zijn eigen geboorteland en niet hier. Hier heb ik persoonlijk mezelf nog nooit thuis gevoelt en dat zal ik ook nog nooit worden. Ik vind persoonlijk dat dit met de eigenras (Identiteit) te maken heeft en het komt ook voor onder elke ras waar danook ter wereld. Met andere woorden, een Marokkaan zal altijd een Marokkaan blijven en een Chinees ook….

 3. kris
  10 december 2010 om 10:28 uur.

  Maar beste Maghrebie, als je je nooit zal thuis gaan voelen in Nederland waarom blijf je hier dan? Snap hier niets van.

Plaats je reactie