MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Politie kookt met Marokkaanse vrouwen

22 december 2010 | in Maatschappij | Reageer

15 december hebben politie-agenten van het wijkteam Zeist samen met scholieren van het CCZ en veertien Marokkaanse vrouwen een maaltijd bereid. Het Christelijk College Zeist stelde haar keuken hiervoor beschikbaar. Samen met veertig bewoners van het bejaardentehuis “De Koppel” is de maaltijd genuttigd.

Dit bijzondere initiatief was bedoeld om met elkaar in contact te komen en dan met name met Marokkaanse moeders die de continue factor zijn in een Marokkaans gezin. De bewoners van De Koppel hebben samen met de Marokkaanse vrouwen, de politie en de gemeente aan tafel gezeten. Zij hebben met elkaar over allerlei onderwerpen kunnen praten en elkaar in een andere setting op een andere manier leren kennen. De leerlingen van scholengemeenschap CCZ hebben de gasten op hun school bediend, schrijft LocalPoint.nl.

De politie greep dit moment ook aan om voorlichting te geven aan de aanwezigen over “de babbeltruc”. Dit werd verzorgd door de recherche. Steeds vaker worden oudere mensen namelijk het slachtoffer van oplichters die op gewiekste wijze geld afhandig proberen te maken van hun slachtoffers.

De initiatiefnemers van deze actie kregen die avond positieve reacties van zowel de Marokkaanse moeders als de bewoners van de Koppel. Een initiatief dat voor herhaling vatbaar is!

Plaats je reactie