MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mocro’s veroveren de voetbalwereld

31 december 2010 | in Sport | 1 Reactie

De smaakmakers in de eredivisie zijn steeds vaker van Marokkaanse afkomst. Wie waren de sterren van 2010?

Het jaar 2010 bracht vele voetbalhoogtepunten voort met als uitschieter de finaleplek voor het Nederlands elftal. De Marokkaanse Nederlanders Ibrahim Afellay en Khalid Boulahrouz zorgden voor een Marokkaans tintje in de Nederlands selectie. Helaas haalde Marokko het WK in Zuid-Afrika niet. Desondanks was het jaar 2010 voor een aantal Marokkaanse Nederlandse voetballers een topjaar om niet te vergeten.

De 26-jarige Marokkaans international Mounir El Hamdaoui maakte de overstap van AZ naar Ajax, waar de inmiddels vertrokken coach Martin Jol hem per se wilde hebben. Hij zag het al voor zich: een duo met El Hamdaoui en Suarez was een garantie voor veel doelpunten en prijzen. Ondanks dat El Hamdaoui er al elf binnen schoot en de een nog mooier dan de ander was, verliep het samenspel met Suarez teleurstellend. Op 21 augustus 2010 ging El Hamdaoui nog de boeken in als de maker van het 50.000e doelpunt in de Nederlandse eredivisie

Meer is hier verder te lezen.

Er is 1 reactie

  1. Azidan
    31 december 2010 om 09:12 uur.

    En waar is Al Ghanassy?

Plaats je reactie