MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Recordaantal Britten bekeert zich

05 januari 2011 | in Geloof | 1 Reactie

Het aantal Britten dat zich heeft bekeerd tot de islam is de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld. Onderzoek laat zien dat inmiddels 100.000 Britten moslim zijn geworden en dat dit getal toeneemt met ongeveer vijfduizend per jaar.

Dat bericht de Britse denktank Faith Matters, dat volkstellingen, overheidsgegevens en opgaven van moskeeën met elkaar vergeleek.

Het aantal bekeerde Britten maakt bijna zeven procent uit van het totale aantal moslims in Groot-Brittannië (ongeveer 1,5 miljoen). Het blijken vooral blanke vrouwen die het islamitisch geloof aannemen.

Volgens de onderzoekers hebben 1.400 inwoners van Londen zich de achterliggende twaalf maanden bekeerd tot de islam. Faith Matters heeft dit getal geëxtrapoleerd om zo een landelijk beeld te krijgen.

De onderzoeksresultaten komen overeen met studies in Duitsland en Frankrijk

Meer hierover is hier verder te lezen.

Er is 1 reactie

  1. proud of islam
    06 januari 2011 om 04:04 uur.

    mansallah zie je al die negatieviteit over de islam, en toch de mensen bekeren zich zo zie je maar weer wat ze ook proberen de islam haters het lukt ze niet mensen haat in hun hart te proppen. ik zou zegge mansallah dat ze moslim worden.

Plaats je reactie