MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook in Marokko komen eerste protesten

20 februari 2011 | in Marokko | Reageer

Ook in Marokko komen zondag op verschillende plaatsen enkele honderden manifestanten samen voor vreedzaam protest. Onder meer in Rabat en Casablanca eisen ze politieke hervormingen, een nieuwe grondwet en een inperking van de macht van de koning.

In de sfeer van de omwentelingen in Tunesië en Egypte lanceerden Marokkaanse jongeren op facebook de “beweging van 20 februari”, met als belangrijkste doel het afdwingen van politieke hervormingen. Daags voor de manifestatie trok een van de stichtende jongeren zich samen met twee andere organisatoren echter terug, naar eigen zeggen wegens “ideologische meningsverschillen” met een islamitische formatie en enkele linkse groeperingen. Het protest zondag is het eerste noemenswaardige initiatief om verandering in Marokko, sinds de revoluties in Tunesië en Egypte, schrijft de website Belga.be.

Plaats je reactie