MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Duizenden betogers Marokko

21 februari 2011 | in Marokko | 4 Reacties

In de Marokkaanse hoofdstad Rabat hebben duizenden mensen betoogd voor hervormingen, ondanks het slechte weer van zondag. Het was enige tijd onduidelijk of de geplande demonstraties wel door zouden gaan, omdat de organisatie op televisie had gezegd dat ze waren afgelast.

Een organisator van de betoging, die via Facebook was georganiseerd, zei dat er in Rabat zeker vijfduizend mensen op de been waren. De politie hield het op maximaal drieduizend, meldt de NOS.

Geüniformeerde agenten sloegen de betoging in Rabat van een afstand van gade, maar politiemensen in burger zouden zich met blocnotes in de menigte van actievoerders hebben begeven. Een aantal betogers riep om het vertrek van premier Abbas al-Fassi. Tegen koning Mohammed VI werden geen leuzen geroepen.

Ook in Casablanca gingen betogers de straat op. Ze riepen daar leuzen als “vrijheid, waardigheid en recht”. Volgens de politie waren in Casablanca slechts enkele honderden mensen de straat opgegaan. Andere bronnen spraken van enkele duizenden actievoerders. Verder verzamelden zich duizenden betogers in onder meer Fez, Marrakesh en Tanger, aldus de initiatiefnemers van het protest

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 4 reacties

 1. NAF
  22 februari 2011 om 05:14 uur.

  En het zijn de rifijnen weer uit houcima die door het lint zijn gegaan en er zijn 5 doden gevallen in een bank die verdrand is in houcima. Zie je het wel dat deze berber bevolking door het lint gaat en zwaar ziek is. achterlijke volk niet normaal. jeg tfoe 3ala lmerjef lmard…

  Overal in het zuiden is er betoogd op een nette manier. Maar in de kanten van RIF zijn ze in opstand aan het komen door een oorlog te voeren. doorgeslagen volk met een achterlijke mentaliteit nummer 1 in geheel marokko. Zo zie je maar dat i kweer gelijk heb over riafa dat het toch een zieke doorgeslagen volk is zowel tegen hun vrouwen als tegen de rest van marokko. maar vergeet het de koning loopt niet weg..

 2. Maestro
  24 februari 2011 om 08:45 uur.

  RAF jij bent ziek in je hoofd. Jij bent een FITNA zaaier. Jij bent een hater en je bent jaloers. Jij snapt niets van de situatie je bent een zielig kleine jochie. Ten eerste veroordelen wij allemaal het geweld waar dan ook. Helaas zijn er altijd jongeren die niet slim zijn en dom gaan rellen. Voor jouw info: Er is niet alleen gereld in Alhoceima. Er is ook gereld in Marakkesch, Tanger, Tetouan, Agadir. Al3raisch en nog paar andere steden. Helaas dat het zo is afgelopen.Maar dit kan overal gebeuren. Jij bent slecht voor de Marokkanen en voor de mensheid.
  Je baseert je oordeel puur op emoties en haat. Je hebt geen feiten en geen kennis. Jij bent tegen de eenheid van Marokko. Maar Elhamdoulilah wij vertrouwen op Allah dat degene die Fitna zaaien zoals jij zowel in deze wereld en als in het hiernamaals zwaar gestraf zullen worden!!!

 3. Maestro
  24 februari 2011 om 09:40 uur.

  NAF:

  Jij bent een leugenaar en grote Fitna zaaier. De mensen in de Rif houden van de Koning en zijn dol op hun land Marokko. Dat een paar snotneuzen rellen wilt niet zeggen dat iedereen zo is. De protesten in Alhoceima verliepen vreedzaam tot een paar onrust stokers dit zijn ook fitna zaaieers de vreedzame protest hadden verstoord. Maar Alhamdoulilah de Koning is op de hoogte hiervan en hij weet dat de mensen uit Alhoceima dit niet accepteren en achter de Konign staan!! Moge Allah ons land Marokko bescheren tegen zulke mensen als jij en tegen alle Fitna zaaiers! Amien!!!

 4. said
  25 februari 2011 om 06:31 uur.

  nou als je veel van zulke sukels daar in marokko hebt als deze die hier reageren dan heb je wel snel ellende,dom volk,ze weten niet eens waarom ze elkaar afmaken,enkelt omdat de 1 berber is een de ander arabier?haal je rechten maar verwoest je land niet a beesten
  we zijn alleemaal moslims of we nou berbers zijn of arabisch,we zijn mensen een moslims.bij alah wordt niet gevraagt wat je afkomst was of is maar wat jou daden zijn geweest,dus denk goed na een handel als moslim een niet als een beest,ik heb elke goede moslim lief waar vandaan ook welke kleur die ook heeft ,wat zijn taal ook is maar ik haat menesen die haat zaaien,elek marokkaan is voor mij hetzelfde als hij maar moslim is,een moslim die zijn broeders waar dan ook in de wereld lief heeft,overal in de wereld worden moslims vervolligt een gaan wij dat ook nog in ons land dat met elkaar doen?nou sorry mensen daar doe ik niet aan mee alle moslims zijn mijn broeders,nooit zal ik iemand van mijn broeders afvallen alleen om zijn taal of kleur,doe jullie maar wat jullie willen maar op een dag zullen we daar bij allah ter verantwording geroepen worden .beslam mijn broeders een zusters,god zij met ons.

Plaats je reactie