MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jong en bekeerde moslims in België

25 februari 2011 | in Geloof | 1 Reactie

België is een land van diversiteit waar de één onvermijdelijk in contact komt met ‘de ander’. Dit kan leiden tot interesse, verrijking, fascinatie en soms zelfs tot bekering. Jaarlijks vinden een aantal autochtone jongeren in de islam de zin van hun leven terug.

Exacte aantallen zijn niet bekend, er is immers geen exhaustieve databank. Volgens Eric Bogaerts, voorzitter van De Koepel, de moskee van het Belgisch Islamitisch Centrum, zouden zich jaarlijks minstens vierhonderd Vlamingen bij de islam aansluiten.

“We krijgen elke maand een aantal aanvragen. En zeker niet alle bekeringen worden geregistreerd. Je moet immers niet naar de moskee komen om moslim te worden. De bekering kan ook in de huiselijke sfeer plaatsvinden. Daarom bestaan er ook geen cijfers over”, aldus Bogaerts.

De profielen van de bekeerlingen lopen sterk uiteen. “We krijgen van alles over de vloer. Zowel wat leeftijd, geslacht als ras betreft”, zegt de Antwerpse imam Nordine Taouil. Ook Cindy Raes, voorzitster van de bekeerlingenorganisatie voor vrouwen, Al Minara Steunpuntzusters, spreekt over een zeer gemengd publiek, met meisjes van veertien tot dames van drieëntachtig. Dat jonge vrouwen het sterkst vertegenwoordigd zijn, lijdt geen twijfel

Meer is hier verder te lezen.

Er is 1 reactie

  1. ilias belachen
    07 maart 2011 om 09:01 uur.

    ik ben mango de groothoofd en ik ben een nerd en stink fijne dag groetjes flikkerjt ilias

Plaats je reactie