MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Irritatie Marokko en Spanje bij grens

04 maart 2011 | in Economie | 5 Reacties

De afgelopen periode is er op diverse terreinen sprake van irritatie tussen Spanje en Marokko. Ditmaal zorgt een nieuwe Spaanse maatregel op transport/douanegebied voor wrevel aan Marokkaanse zijde. Volgens Marokko dient Spanje zich te houden aan de afspraken zoals gemaakt in 1988 (geen belasting op inhoud van tanks van trucks/bussen). Dat meldt AGF.nl.

De Spaanse douane heeft middels een circulaire aan Marokkaanse transporteurs van goederen en personen meegedeeld dat met onmiddellijke ingang het verboden is om in tanks van bussen en vrachtwagens uit Marokko meer dan 200 liter brandstof in te voeren. Indien dit meer is, wordt dit direct belast. Deze unilateraal genomen maatregel wordt van Marokkaanse zijde sterk veroordeeld. Gemiddeld bevat een truck tussen de 900 en 1.200 liter brandstof die in Marokko vele malen goedkoper is dan in Spanje.

De Marokkaanse Nationale Federatie van het Wegvervoer heeft verzocht om bijstand van het Marokkaanse ministerie van Transport om een schorsing van de tenuitvoerlegging van de Spaanse maatregel te verkrijgen of om vergeldingsmaatregelen te nemen. Als er geen oplossing wordt gevonden, zouden blokkades het gevolg kunnen zijn. Daarnaast is niet geheel duidelijk hoe de Spaanse maatregel in de praktijk wordt toegepast (hoe te meten, discussies aan de grens et cetera), schrijft de website AGF.nl.

Er zijn 5 reacties

 1. karim
  07 maart 2011 om 09:36 uur.

  Wat een kut land Spanje…
  men moet toch zelf weten hoeveel hij in zijn truck of bus aan benzine gooi??? wat is dit voor mentaliteit…de tijdperk van kolonialisme is voorbij…
  Marokko moet echt zijn tanden laten zien…

 2. Jos
  09 maart 2011 om 10:28 uur.

  Spanje voelt steeds meer de hete adem van Marokko in hun nek.
  Steeds meer bedrijven verhuizen naar Marokko en dit gaat ten koste van Spanje. Steeds meer schepen varen naar Marokkaanse havens i.p.v. de bezette havens. In Spanje keldert de economie (voorzover zij die hadden, want volgens leefde ze alleen van de subsidie van de EU). In Marokko zie je een stijgende lijnen op veel fronten.
  Bovendiem is het belachelijk om aan een Marokkaan invoerrechten te vragen in steden als Ceuta en Mellila. Dit zijn namelijk Marokkaanse steden. Vroeg of laat zal deze bom barsten.
  Dit is de zoveelste kinderachtig actie van die Spanjaarden. Ze zijn gewoon jaloers.

 3. wilders
  10 maart 2011 om 02:25 uur.

  was laatst in spaje word als marokaan drie keer per dag aangehouden voor legitimtie een keer zei ik expres dat ik het niet bij me had, moest mee na het bureau,moest me zakken leeg,me kleren uit doen terwijl ik niks heb gedaan.heb geen strafblad, en ze vragen m wat ik hier kom doen, echt racisten.

 4. wilders
  10 maart 2011 om 02:27 uur.

  ben blij dat ons koning in marokko tanger een grote haven heeft geopend bijna marle bedrijven schepen gaan na daar ze kunnen er niet tegen viva marok

 5. Naf
  10 maart 2011 om 08:30 uur.

  Ik ben het helemaal eens met Jos

Plaats je reactie