MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Belgische Marokkanen vaker gediscrimineerd

07 maart 2011 | in Maatschappij | 2 Reacties

Marokkanen in Brussel en Antwerpen voelen zich meer gediscrimineerd dan Turken. Dat blijkt uit een studie van drie onderzoekers van de K.U.Leuven, waarvan de resultaten vandaag in La Libre Belgique staan. In Antwerpen zouden jonge allochtonen bovendien sterker gediscrimineerd worden dan in Brussel.

Bijna de helft van de Brusselse bevolking (46 procent) is van een andere origine. De belangrijkste niet-Europeanen zijn Marokkanen (13 procent) en de Turken (4 procent). Volgens de onderzoekers zijn vooral die twee groepen oververtegenwoordigd in de onderste lagen van de Brusselse arbeidsmarkt.

Toch voelen Marokkanen zich meer gediscrimineerd dan Turken, en dat zowel in Antwerpen als Brussel. De discriminatie in het dagelijkse leven zou ook forser zijn in Antwerpen dan in Brussel. Een uitzondering niet te na gesproken: allochtonen ervaren meer discriminatie van de politie in de hoofdstad, schrijft Het Laatste Nieuws.

De auteurs ondervroegen honderden jongeren in Brussel en Antwerpen.

Er zijn 2 reacties

 1. Naf
  10 maart 2011 om 09:07 uur.

  Ja het is algemeen bekend dat de belgen racistisch zijn en afstand bewaren van Marokkanen. Het zijn totaal geen sociale mensen. Meer dan de helft van de belgen lijdt aan een depressie of s manisch depressief. Dus ik zie zelf totaal geen verbetering. Ook is de hooftdoek nog een issue in Belgie wat in Nederland allang al geen rol meer speelt. Marokkanen worden makaken genoemd door de belgen. Dat zijn bruine apen. Ook worden marokkanen altijd bevooroordeeld en moeten marokkanen in belgie zich dubbel zo hard bewijzen dan in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat Marokkanen in belgie niet snel worden aangenomen om te werken maar snel bevooroordeeld worden of als minderwaardig worden gezien en behandeld. Daarom hebben marokkanen er het schijt ziekte van gekregen dat de belgen eens een beetje normaal moeten gaan doen. Marokkanen worden negatief bekeken. Ik ben zelf iemand die in Nederland woont en geheel mijn familie zit in Belgie. Ik kom vaak in Belgie en heb vaak te dealen met racisten in Belgie. Ik wil niet zeggen dat ze er in nederland niet zijn, maar de nederlanders zijn toch anders en zijn meer geinterreseerd in onze cultuur en praten meer met elkaar om elkaar te begrijpen dan over elkaar praten. Dat zie ik op de belgische tv veel minder dan op de nederlandse tv. Marokkanen in belgie hebben het veel harder te verduren tussen de belgen dan de marokkanen in Nederland tussen de nederlanders. Marokkanen in belgie komen in veel mindere mate op voor hun volk en identiteit en cultuur dan de Nederlandse Marokkanen.

  Ook zijn er veel Nederlandse marokkanen die naar belgie verhuizen omdat de zorgstelstel in Nederland belachelijk duur is dan in Belgie. Maar tegelijkertijd zie ik veel mensen weer terugkeren naar Nederland omdat ze zich daar niet thuis voelen en er tegenaanlopen dat ze in meerdere mate zich gediscrimineerd voelen dan in Nederland. Dus voelden ze zich meer thuis in nederland dan in Belgie. Dit is mijn visie over het verschil tussen Nederland en Belgie.

  Nederland is wat duurder maar meer georganiseerd. Ook de sociale voorzieningen zijn in Nederland beter georganiseerd dan in Belgie. De beheer en onderhoud in Nederland is velen maler beter geregeld dan in belgie.

  Kortom wie een beter leven wilt kan beter in Nederland leven dan in Belgie. De marokkanen die naar belgie zijn verhuist zijn verhuist vanwege de dure zorgstelsel in nederland wat ook wel weer belachelijk duur is geworden. Dat is in Belgie weer veel beter geregeld dan in Nederland.

  Belastingen zijn goedkoper dan in nederland. Maar als je naar de wegen kijkt Belgie heeft de slechtste wegen van geheel europa. Daarentegen heeft Nederland 1 van de beste wegen.

  Kortom het onderwerp gaat over marokkanen in Belgie voelen zich vaker gediscrimineerd ik ben zelf in nederland opgegroeit en heb me nooit gediscrimineerd gevoeld in Nederland maar ga af en toe naar belgie en daar voelde ik me wel vaker gediscrimineerd.

  Ik heb een keer in een bus gezeten vol belgen, en kreeg een kouwgum naar me hooft geslingerd en stond meteen op met een paraplu en had zin om al die belgen eens een goede pak slaag te geven. Het zijn echt van die tering racisten die echt eens goed genomen moeten worden. Stelltje gefrustreerde achterlijke belgen. je ziet ook 9 van de 10 keer dat belgen geen leven hebben en er manisch depressief uitzien en er zo ook bij lopen.

  Kortom ik blijf lekker in Nederland en als ik genoeg geld heb, vertrek in naar mijn vaderland.

 2. toy
  10 maart 2011 om 07:48 uur.

  naf de khadafia neem je kameel en, verdwijn
  uit noord afrika ga je broers maar in midden oosten helpen

Plaats je reactie