MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Medewerkers ambassade in actie

12 maart 2011 | in Carriere | Reageer

Medewerkers van de Marokkaanse ambassade en consulaten dreigen in actie te komen, omdat een deel van hen een salaris krijgt dat onder het wettelijk minimum ligt. Het ultimatum dat Abvakabo FNV hiertoe eerder stelde aan de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken is inmiddels verlopen, zo meldde de vakbond vrijdag, meldt Nieuws.nl.

Abvakabo stelt dat Marokko zich bij het lokaal geworven personeel niet aan het Nederlandse arbeidsrecht houdt. Zo zouden zieke medewerkers op hun salaris worden gekort, wordt vakantiegeld niet uitbetaald, zijn ze niet verzekerd voor ziektekosten, bouwen ze geen pensioen op en ontvangen werknemers niet altijd het loon dat op hun loonstrookje staat.

De vakbond stuurt later deze maand een petitie aan de Tweede Kamer. ,,Daarna worden werkonderbrekingen niet uitgesloten”, aldus de bond.

Plaats je reactie