MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zware celstraffen voor deelname protesten

24 maart 2011 | in Marokko | Reageer

Een rechtbank in Marrakesh heeft woensdag acht betogers een zware straf gegeven. Op 20 februari liep een grote protestactie in de Marokkaanse stad helemaal uit de hand. Bij de onlusten kwamen vijf mensen om en liep 120 anderen verwondingen op. De manifestanten eisten democratische hervormingen.

Vijf beklaagden draaien acht jaar de nor in voor “geweldpleging en vernieling van publieke en commerciële goederen”. Drie anderen zullen vijf jaar de cel in moeten.

In totaal worden 32 mensen berecht wegens hun ‘wandaden’ op 20 februari, meldt de Belgische website Zita.be.

Plaats je reactie