MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Salah Edins ‘Stadsdeel Baarsjes’ op Youtube

02 april 2011 | in Maatschappij | 2 Reacties

De Alphense rapper Salah Edin releast zijn eerste korte film getiteld Stadsdeel Baarsjes. De film van zo’n twintig minuten is door Edin zelf geregisseerd, gemonteerd en gefinancierd. Het schetst een beeld van Marokkaanse jongeren in Amsterdam-West en hoe het komt dat veel van deze jongeren verkeerde keuzes maken en op het verkeerde pad geraken. Het is een film over religie, cultuur, de Nederlandse maatschappij maar ook criminaliteit, bericht VPRO.

Edin was eerst van plan de film later uit te brengen, maar voelt zich door de ontstane commotie over Fitna 2 en het foutief gebruik van zijn beeltenis uitgedaagd om het nu al online te zetten. “Ik zal laten zien dat je films aan creatievelingen over moet laten, dat Wilders een onwaar beeld schetst van de werkelijkheid en de huidige maatschappij en dat hij zich gewoon op politiek moet storten.”

De film is vorig jaar geschoten. Edin wil met de film ook laten zien dat er geen grote productiemaatschappijen nodig zijn om een mooi product te maken.

Er zijn 2 reacties

  1. mas
    03 april 2011 om 02:29 uur.

    zielig figuur deze sukkel,

  2. Tarik
    04 april 2011 om 10:41 uur.

    gooie film jammer dat hij niet langer is

Plaats je reactie