MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eerst Marokko dan Oranje

08 april 2011 | in Sport | 2 Reacties

Nederlandse voetballers van Marokkaanse komaf kiezen veelal níét voor Oranje. Waarom? ‘Als jij aan de bal bent, zingen ze oe-oe-overloper. Beïnvloedt dat je spel, ja of nee?’

Een belletje van assistent-bondscoach John van ‘t Schip. Of hij misschien interesse heeft om met Marco van Basten te praten over een carrière als Nederlands international? Mbark Boussoufa denkt diep na. ‘Ik heb toen meteen gezegd dat ik mijn beslissing eigenlijk al had genomen. Maar ze wilden me uitnodigen voor de volgende wedstrijd.’ De oud-voetballer van Anderlecht en Ajax spreekt uiteindelijk nog één keer telefonisch met Van ‘t Schip. ‘Toen heb ik mijn besluit kenbaar gemaakt.’

Boussoufa speelt zijn interlands liever voor Marokko, het land van herkomst van zijn ouders. De Amsterdammer is niet de enige voetballer met Marokkaanse wortels die tot die conclusie komt. Een paar weken terug maakte Heerenveen-speler Oussama Assaïdi dezelfde keuze. Ismaïl Aissati, Nordin Amrabat, Karim El Ahmadi, Nourdin Boukhari – exact hetzelfde verhaal.

Dries Boussatta was in 1998 de eerste Nederlander van Marokkaanse komaf – of andersom – die wél koos voor het Nederlands elftal. Onder bondscoach Frank Rijkaard speelde hij drie wedstrijden. Zijn laatste oefeninterland speelde hij nota bene tegen Marokko. Boussatta werd de hele wedstrijd uitgefloten door de Marokkaanse aanhang

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 2 reacties

 1. Naf
  08 april 2011 om 11:17 uur.

  Ja logisch toch. Ik zou ook voor me vaderland spelen toch wat is daar dan mis mee. Ik vind het niet meer dan logisch en denk dat bijna elke marokkaan dat zou doen. Het gevoel en wortels liggen in marokko. Ze zijn tenslotte ook marokkanen ze hebben zwart haar bruine ogen. Het is duidelijk te zien dat ze marokkanen zijn en er ook trots op zijn. Vaderland eerst en de rest volgt vanzelf als 2e keus.

  Goed gedaan jongens..

 2. youssef
  14 april 2011 om 06:39 uur.

  ik erken geen marokko
  wij zijn 1 muslim ummah
  wij zijn 1 lichaam
  marokko is door de kuffar gemaakt

Plaats je reactie