MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Meisjes geschorst na reisje Parijs

09 april 2011 | in Maatschappij | Reageer

In afwachting van een definitieve verwijdering heeft het Sint-Maartenscollege in Maastricht de twee leerlingen geschorst die een week geleden enkele dagen zoek waren in Parijs. Dat maakte de school vrijdagmiddag bekend.

Eerder vrijdag vond een gesprek plaats tussen de schooldirectie en de meisjes. Ook de ouders en verzorgers waren daarbij aanwezig. ,,De school heeft de beide leerlingen medegedeeld dat hun laakbare gedrag en het geschokte vertrouwen een terugkeer op de school onmogelijk en ongewenst maken”, aldus het college in een verklaring volgens het Brabants Dagblad.

De meisjes meldden zich vorige week vrijdagmiddag na een tweedaags schoolreisje niet op het afgesproken verzamelpunt in Parijs voor de terugreis. Volgens de school waren beide meisjes in staat om direct na het missen van de bus terug naar huis contact op te nemen met de school of de begeleiders. Zij hadden vooraf een kaart meegekregen met telefoonnummers voor als er iets mocht gebeuren. Ook hadden ze ouders of verzorgers in Nederland kunnen bellen. De meisjes hadden bovendien genoeg geld bij zich en een van hen spreekt voldoende Frans.

De lezing die beide meisjes geven over hun vermissing, vindt de school ongeloofwaardig.

Plaats je reactie