MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kasba presenteert album in Amsterdam

16 april 2011 | in Muziek | Reageer

De Nederlands /Marokkaanse band Kasba presenteert op 24 april haar nieuwe album in Amsterdam Paradiso. Op dit album genaamd Sodfa, wat toeval betekent, staan tien nieuwe tracks die de band afgelopen jaar in Nederland en in Marokko opnam. Dat zijn zowel Noord Afrikaanse als meer Westers georiënteerde nummers. Met het nieuwe album viert Kasba ook haar tienjarig bestaan.

De nummers op Sodfa kwamen de afgelopen anderhalf jaar tot stand in samenwerking met de Marokkaanse producer Abdessamad Errahbi . Het was geen toeval dat de band met deze producer werkte waar ze eerder al het album Darna mee opnamen. Voor Sodfa werkte de band en de producer tien gevarieerde songs uit. Sodfa bevat dansbare nummers, maar ook wat ingetogener werk, schrijft dagblad De Echo.

Het uitkomen van het album valt gelijk met het tienjarig bestaan van Kasba. In 2001 werd de band opgericht en in de afgelopen tien jaar groeide Kasba uit tot één van de succesvolste muziekgroepen van Nederland op het terrein van de niet-Westerse muziek.

Plaats je reactie