MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Marokko en Tunesië bieden veel mogelijkheden”

19 april 2011 | in Economie | 1 Reactie

Vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) reisden de afgelopen week door Marokko en Tunesië met een delegatie van prominente vertegenwoordigers uit de tuinbouwbranche.

Aanvoerder was mevrouw Homa Ashtari, die vorig jaar augustus is aangesteld als landbouwraad voor Algerije, Marokko en Tunesië. Ze heeft tot taak de handelsmogelijkheden tussen Nederland en de Noord-Afrikaanse landen te bevorderen. Onder meer Alterra, Agro Care, Koppert Biological Systems en TNI waren mee op handelsmissie.

Ambassadeurs Jos van Aggelen (Marokko) en Caroline Weijers (Tunesië) ontvingen de delegatie hartelijk op hun residenties, alwaar ook potentiële zakenpartners uit de desbetreffende landen waren uitgenodigd. De heer van Aggelen begeleidde onder meer ook de bezoeken aan het Marokkaanse ministerie van Landbouw en aan de Fytosanitaire Services. In Marokko had de delegaties een bijeenkomst met de Marokkaanse secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw. In Tunis bezocht de Tunesische minister van Landbouw de delegatieleden voor een informeel gesprek.

Een ding is duidelijk: Marokko en Tunesië blijken veel mogelijkheden te bieden voor teelt en import van groente en fruit en omgekeerd: Nederland zou kunnen helpen de kennis over productie en duurzame watersystemen over te brengen

Meer is hier verder te lezen.

Er is 1 reactie

 1. adil
  22 april 2011 om 09:49 uur.

  het verbod komt er nooit, zolang er joden nog bestaan. Want dankzij de joden kunne de moslims gewoon ongestoord hun stukje halal vlees nuttigen.
  Maar stel voor dat alle joden zijn uitgestorven. Dan zal het moeilijk zijn. Dus de moslims moeten de joden heel erg bedanken!!
  Aanhangers van PPV!! Laat me niet lachen. Dat zijn goed gefrustreerde analfabeten en voetbal hooligans, die nergens verstand van hebben behalve bier drinken en kroketten inde snakbar vreten.
  Wetenschappelijk is keihard bewezen dat het slachten van dieren op de wijze hoe de joden en moslims het doen , zowel voor het dier als voor de consument gunstig is.
  Want al het bloed stroomt uit, als men langere tijd vlees met bloed eet is de kans zeer groot dat er kanker ontstaat en is ook een verband tussen Alzheimer. ( waar de meeste Nederlanders aan lijden)
  Voor het dier is het gunstig want de pijn voelt hij niet meer op het moment dat de adders gesneden worden,
  Maar omdat het dier heen en weer stouterd en wappert denken vele dat hij pijn lijd, grootste onzin dat zijn reactie vanuit het lichaam en niet van uit het gevoel of geest.
  Daarnaast zijn er veel voorschriften op een rij om tot een goeden slachting te komen o.a. de mes moet zeer scherp zijn zodat er binnen 1 seconde beiden aders opengesneden worden, dan voelt het dier geen pijn meer.
  Het dier mag niet het gevoel krijgen dat het geslacht wordt dus messen goed verbergen
  En als laatste, het dier moet altijd goed verzorgd zijn , ten tijden van het leven, goed gegeten te hebben een en goed verzorging geen stress.. In tegen stelling van de bio-industrie.
  En als laatste heeft god het dier geschonken tbv de mens. Met dien verstand dat de voorwaarden dat het dier in naam van hem geslacht mag worden, omdat hij de schepper is van het dier en je vraagt als het waren toestemming van de schepper om het dier te doden voor consumptie.
  Dus kort samengevat voor het slachten van dier zijn 2 aspecten belangrijk:
  Dat je het doet met toestemming van de schepper
  En dat het niet verdooft met chemicaliën waardoor het bloed nog in het lichaam verbleef waardoor het dier na slachting echt pijn voelt in het lichaam omdat er bloed nog stroomt.

  Maar ik moet Julie vertellen>> het gaat niet om het dier maar temeer omdat het woordje islam er voorkomt willen ze gewoon dit bestrijden. Want ze weten dondersgoed dat het fabeltjes zijn.

  Er zijn ergere dingen in de maatschappij die aandacht vereiste.
  Kinder p.. pedofilie.. zomaar mensen in het wild vermoorden.. depressiviteit, en ga zo maar door…. Vraag dhr. Wilders of hij hiervoor oplossingen kan bedenken en niet leeghoofden gek maken met zijn populisme en eenzijdige berichtgeving.

Plaats je reactie