MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims dupe hadj-oplichters

21 april 2011 | in Maatschappij | 2 Reacties

Elk jaar worden honderden moslims in Nederland het slachtoffer van oplichtingspraktijken met pelgrimstochten naar Mekka. De Marokkaanse Ouderen Bond in Nederland (MOBiN) begint daarom volgende maand een campagne om mensen hiervoor te behoeden.

De Mekka-gangers worden bij de moskee benaderd door een tussenpersoon van een reisorganisatie, bij wie ze een bedevaart boeken. Het blijkt dan te gaan om een malafide organisatie, die niet geregistreerd staat bij de ambassade van Saudi-Arabië in Den Haag. Het gevolg is dat de moslims geen visum krijgen en hun pelgrimstocht naar Mekka kunnen vergeten.

Ook zijn ze al hun geld kwijt omdat de boeking is gegaan via die tussenpersoon en de gedupeerden dus niet kunnen bewijzen dat ze hebben betaald. Een hadj naar Mekka kost al snel tussen de drie- en vierduizend euro per persoon. Dat is inclusief vliegtickets, visum, verzekeringen, hotel en zakgeld, schrijft Radio Nederland Wereldomroep.

MOBiN houdt op 1 mei in Utrecht een informatiebijeenkomst voor moslimorganisaties. Ook is er een brief de deur uit naar de moskeebesturen in Nederland. Daarin geeft MOBiN tips om Mekka-gangers voor oplichting te behoeden. De belangrijkste: boek niet bij een tussenpersoon maar bij een reisorganisatie, check dan goed of die op de officiële lijst van de Saudische ambassade staat, en vraag om een duidelijk gespecificeerd betaalbewijs.

Het probleem van de oplichtingspraktijken speelt al jaren en niet alleen bij Marokkanen maar ook bij moslims uit bijvoorbeeld Turkije. En niet alleen in Nederland maar ook in België en Frankrijk hebben de malafide reisorganisaties slachtoffers gemaakt.

De pelgrimstocht naar Mekka is dit jaar van 1 tot en met 29 augustus.

Er zijn 2 reacties

 1. Mohamed
  21 april 2011 om 05:16 uur.

  selemoeleikoem redactie

  in artikel moslims dupe hadj oplichters staat dat hadj van 1 augustus tot 29 augustus is dit is natuurlijk de ramadan en niet de hadj
  hadj is 2 maanden en 10 dagen na de ramadan dus rond 10 oktober

  waselemeoleikoem

  mohamed

 2. adil
  22 april 2011 om 09:48 uur.

  het verbod komt er nooit, zolang er joden nog bestaan. Want dankzij de joden kunne de moslims gewoon ongestoord hun stukje halal vlees nuttigen.
  Maar stel voor dat alle joden zijn uitgestorven. Dan zal het moeilijk zijn. Dus de moslims moeten de joden heel erg bedanken!!
  Aanhangers van PPV!! Laat me niet lachen. Dat zijn goed gefrustreerde analfabeten en voetbal hooligans, die nergens verstand van hebben behalve bier drinken en kroketten inde snakbar vreten.
  Wetenschappelijk is keihard bewezen dat het slachten van dieren op de wijze hoe de joden en moslims het doen , zowel voor het dier als voor de consument gunstig is.
  Want al het bloed stroomt uit, als men langere tijd vlees met bloed eet is de kans zeer groot dat er kanker ontstaat en is ook een verband tussen Alzheimer. ( waar de meeste Nederlanders aan lijden)
  Voor het dier is het gunstig want de pijn voelt hij niet meer op het moment dat de adders gesneden worden,
  Maar omdat het dier heen en weer stouterd en wappert denken vele dat hij pijn lijd, grootste onzin dat zijn reactie vanuit het lichaam en niet van uit het gevoel of geest.
  Daarnaast zijn er veel voorschriften op een rij om tot een goeden slachting te komen o.a. de mes moet zeer scherp zijn zodat er binnen 1 seconde beiden aders opengesneden worden, dan voelt het dier geen pijn meer.
  Het dier mag niet het gevoel krijgen dat het geslacht wordt dus messen goed verbergen
  En als laatste, het dier moet altijd goed verzorgd zijn , ten tijden van het leven, goed gegeten te hebben een en goed verzorging geen stress.. In tegen stelling van de bio-industrie.
  En als laatste heeft god het dier geschonken tbv de mens. Met dien verstand dat de voorwaarden dat het dier in naam van hem geslacht mag worden, omdat hij de schepper is van het dier en je vraagt als het waren toestemming van de schepper om het dier te doden voor consumptie.
  Dus kort samengevat voor het slachten van dier zijn 2 aspecten belangrijk:
  Dat je het doet met toestemming van de schepper
  En dat het niet verdooft met chemicaliën waardoor het bloed nog in het lichaam verbleef waardoor het dier na slachting echt pijn voelt in het lichaam omdat er bloed nog stroomt.

  Maar ik moet Julie vertellen>> het gaat niet om het dier maar temeer omdat het woordje islam er voorkomt willen ze gewoon dit bestrijden. Want ze weten dondersgoed dat het fabeltjes zijn.

  Er zijn ergere dingen in de maatschappij die aandacht vereiste.
  Kinder p.. pedofilie.. zomaar mensen in het wild vermoorden.. depressiviteit, en ga zo maar door…. Vraag dhr. Wilders of hij hiervoor oplossingen kan bedenken en niet leeghoofden gek maken met zijn populisme en eenzijdige berichtgeving.

Plaats je reactie