MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nieuwe betogingen voor meer democratie

24 april 2011 | in Marokko | 2 Reacties

Verschillende steden in Marokko maken zich op voor nieuwe betogingen voor meer democratie zondag. Jongeren die eerder op straat kwamen voor hervormingen, vinden de toezeggingen die koning Mohammed VI deed onvoldoende.

Na mobilisaties via de sociale netwerksite Facebook kwamen op 20 februari en 20 maart jongeren in verschillende Marokkaanse steden al op straat om dringende politieke hervormingen te vragen. Ze eisten onder meer de inperking van de macht van de koning, schrijft Het Laatste Nieuws.

Mohammed VI beloofde begin maart werk te zullen maken van een betere scheiding van de machten en een meer onafhankelijke justitie. Om de druk op de ketel te houden en te voorkomen dat het establishment de protestbeweging recupereert, vinden zondag nieuwe betogingen plaats.

Er zijn 2 reacties

 1. Tarik
  24 april 2011 om 02:43 uur.

  ik weet niet ik vind her maar raar ik las het alleen in het laaste niews maar ik kon er niks over vinden in andere bronnen of in de buitenlandse media

 2. Realist
  24 april 2011 om 07:15 uur.

  er moet wat gebeuren
  dit schiet niet op
  begin met abbas fassie uit te bannen
  die in de jaren 90 duizenden studente heeft voorgelogen en bedrogen.
  die had daar nooit minister president mogen worden never nooit.
  partij van d onafhankelijkheid heeft 50 jaar lang zijn kansen gekregen oprotten met die partij.
  Ik hoop natuurlijke op een vreedzame demonstraties en hoort dat het signaal goed doorkomt bij de koning en de regerende partijen. En hoop dat ze daar haast maken en prioriteiten stellen ipv tijd maken voor zelf verrijking.
  Maar als de boel het zelfde blijft en dat er geen veranderingen komen. Dan rest er maar helaas maar 1 ding!!!
  Veld ruimen en nieuwe wind
  Desnoods geen koninkrijk meer want de kansen zijn verspilt en de tijd is voorbij.
  Maar hoop het niet
  Hoop dat onze koning gewoon aanblijft en hoop dat de regering wakker wordt en echte aan het werk. En alle kopstukken die al die tijd aan zelf verrijking hebben gedaan dit in te leveren en ten dienst voor de algemenen belang presenteren inclusief molna Rashid die alle gronden van d e boeren heeft gestolen en de arme winkeliers heeft kapot gemaakt met zijn marjen.
  Wij hebben geen slechte koning als mens maar wel slechte ideologie en slechte machthebbers die hem omsingelen.

  Om een handje te helpen het volgende;

  Woningbouw corporaties stimuleren en zorgen dat iedereen een dak boven zijn hoofd heeft. Geen inkomen geen huur, minder inkomen minder huur betalen.

  Openbaar vervoer optimaliseren en niet met 6 versleten banden de weg op met 120 burgers als het maar rijdt

  Gezondheid zorg . alle privé kliniek die puur voor geld daar zitten streng controleren en indien nodig maatregelen tegen hu treffen.
  Bouwen van ziekenhuizen en gratis zorg verlenen tot iedereen over voldoende inkomst beschikt dan een zorgverzekeringsysteem in het leven roepen.
  Afgestudeerde een kans op een baan. daarnaast ,Marokkanen in Europa die veel expertise en ervaring in huis hebben aan te sporen en deze ervaring te delen. Op alle terreinen.

  Goed functionerende politie agenten die eerlijk en onder eed hun werk doen en niet als steltje dieven in uniform.

  Er is veel werk aan de winkel ik roep de koning op om hier spoed in te zetten en zorgen voor een eerlijke en stabiele land en rechtvaardigheid.
  Tegelijkertijd. Harde straffen tegen die misbruik maakt van alle voorzieningen ook de president mag van mij afgerekend worden en verantwoording afleggen.

  Nogmaals hoop dat er verandering komen zonder dat er bloed vergiet
  Amin

Plaats je reactie