MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Alleen moslims kunnen kinderen adopteren

04 mei 2011 | in Maatschappij | 5 Reacties

Belgische kandidaat-ouders die een Marokkaans kind willen adopteren, moeten eerst bewijzen dat ze moslim zijn. Bij twijfel wordt de aanvraag verworpen. Dat schrijft de krant De Morgen, nu Marokko op het punt staat om erkend te worden als nieuw adoptieland voor België.

Momenteel zijn er drie proefdossiers van kandidaat-gezinnen die een Marokkaans kind willen adopteren. Zodra die allemaal rond zijn, moet de Vlaamse Centrale Autoriteit (VCA) ze evalueren en bij positief resultaat wordt Marokko toegevoegd als nieuw adoptiekanaal. Maar alle kandidaat-ouders moeten verplicht moslim zijn want het religieuze concept van adoptie bepaalt dat enkel moslims de voogdij over een weeskind of een afgestaan kind krijgen.

Niets aan te doen, luidt het bij de woordvoerder van minister van Welzijn. “Wij eisen enkel dat een adoptieland de internationale Conventie van Den Haag ondertekend heeft. Als het land daarnaast een restrictie oplegt, kunnen wij niet anders dan dat respecteren”, aldus de woordvoerder. volgens dagblad De Morgen.

Er zijn 5 reacties

 1. Maroc
  04 mei 2011 om 10:01 uur.

  Hmdll, dat vind ik echt goed van marokko

 2. Naf
  04 mei 2011 om 11:08 uur.

  Ja logisch lijkt mij toch. De grootste gedeelte van de marokkaanse gemeenschap in Marokko is moslim. Ze willen een adoptie kind met een geloof laten opvoeden. En dat kan en mag volgens de marokkaanse overheid alleen door moslims zijn. Hiermee proberen ze te voorkomen dat het kind niet in de belgische normen en waarden opgroeit en varkensvlees te eten krijgt en niks zal weten van zijn/ haar biologische achtergrond. Ik vind het een goede zaak van marokko. Wat ook meteen tegen de marokkaanse wet is. Zoals het bekeren van marokkanen naar een ander geloof ook zwaar wordt tegen gehouden door de marokkaanse wet. Want de marokkaanse gemeenschap in marokko leeft onder de islamitsche beoogde rechtvaardigheid.

  Anderzijds ben ik wel bang dat de meederheid een meisje uitkiest en als slaaf gaat gebruiken. Want de marokkaanse meiden uit marokko zijn op jonge leeftijd al bezig met schoonmaken en koken. Dus tip naar de belgische overheid is grondig onderzoek doen. Sommige marokkanen denken oh lekker heb ik altijd een kind die me huis netjes opruimt en verse brood maakt, en avond maaltijden zijn klaar als ik van me werk thuis kom. Zou me niet verbazen als er misbruik van de sitatuatie wordt gemaakt.

 3. Appie
  25 juni 2011 om 05:28 uur.

  Jullie zien een heel belangrijk ding over het hoofd!
  Een kind wordt geboren als mens, en niet als moslim, christen of wat voor en flauwekul dann ook!

 4. peter = de naam
  26 juni 2011 om 12:16 uur.

  @APPIE In de moslimwereld word iemand na zijn/haar geboorte voor het leven als moslim beschouwd.

  Zie de vele voorbeelden van moslims die bv christen wilde worden en dat zelfs met vervolging en hun leven moesten bekopen. Dat feit geeft aan dat de cultuur en wereld van de moslims verstikkend en benauwend is. En dat mensen daarin kapot gemaakt worden.

 5. mhamed
  27 juni 2011 om 12:27 uur.

  ALLE MENSEN DIE CHRISTEN WILLEN WORDEN AANGEZIEN ZIJ MOSLIMS ZIJN WILLEN EEN DING.
  DE LUST VAN HET LEVEN TERWIJL ISLAM ZEGT HEB SABER EN GENIET VAN HET LEVEN NA DE DOOD.

Plaats je reactie