MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Verdachte ‘Marrakech’ geeft meer details

06 mei 2011 | in Maatschappij | 4 Reacties

De hoofdverdachte van de aanslag in Marrakech is een Marokkaan die in Libië heeft gewoond. Volgens het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is de man een ‘bewonderaar van Al-Qaeda’. Dit meldt persbureau AFP volgens het NRC Handelsblad.

Bij de aanslag kwamen vorige week zeventien mensen om, toen het populaire restaurant Argana aan het Djemaa el-Fna plein in Marrakech werd opgeblazen. Onder de doden is een Nederlander.

De verdachte zou de aanslag in het huis van zijn ouders in het Marokkaanse Safi, waar hij samen met twee anderen is aangehouden, hebben beraamd. Hij heeft meerdere keren geprobeerd naar Tsjetjenië en Irak te reizen, wat niet lukte, waarna hij besloot zijn terroristische daad op Marokkaans grondgebied te plegen, zo verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken, Taieb Cherkaoui volgens AFP.

Volgens een bron binnen de veiligheidsdiensten heet de man Adil El-Atman. Hij zou zich hebben verkleed als toerist, met een pruik op en een gitaar bij zich.

De verdachte was zes maanden geleden begonnen met het fabriceren van de explosieven. Eerder al probeerde hij met de twee andere verdachten via Libië in Irak te komen, in mei 2008. Naar Irak komen lukte niet, en uiteindelijk werden ze door de Libische autoriteiten gearresteerd en uitgezet naar Marokko.

De hoofdverdachte was ook al gearresteerd in Portugal in 2004 en in Syrië in 2007. Ook bij die twee arrestaties werd hij weer uitgezet naar Marokko. Aldus het NRC.

Er zijn 4 reacties

 1. hassan
  07 mei 2011 om 01:34 uur.

  dat wordt de doodstraf!

 2. Maghrebie
  09 mei 2011 om 06:56 uur.

  een moordlustige gek die verschillende manieren heeft gezocht om mensen te vermoorden. Deze toeristen waren gasten in het land en die hoor je alle bescherming te bieden.

 3. Naf
  09 mei 2011 om 07:04 uur.

  Wat dacht je van levend begraven worden!!!

 4. youssef
  10 mei 2011 om 01:24 uur.

  deze site werkt voor de mossad
  wollah wollahi deze site is anti islam

Plaats je reactie