MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Taxichauffeurs Brussel weigeren honden’

18 mei 2011 | in Economie | 2 Reacties

Steeds meer islamitische taxichauffeurs in Brussel weigeren honden mee te nemen, zelfs blindengeleidehonden. Het weigeren van assistentiehonden druist echter in tegen de wet. Dat stelde de rechtse partij Vlaams Belang dinsdag, bericht dagblad DePers. Volgens deze partij is een groot deel van de taxichauffeurs in Brussel moslim.

De taxichauffeurs zouden zich beroepen op godsdienstvrijheid om de honden te weigeren, maar volgens een Koninklijk Besluit moeten in alle openbare plaatsen – dus ook taxi’s – assistentiehonden voor mindervaliden worden toegelaten.

Vlaams Belang gaat de misstanden aankaarten bij de verantwoordelijk minister. De partij vindt dat de vergunningen moeten worden ingetrokken van taxichauffeurs die zich schuldig maken aan dergelijk ,,fundamentalistisch” gedrag.

Er zijn 2 reacties

  1. onbekend55
    07 januari 2013 om 07:51 uur.

    aan een kant kan ik het wel snappen maar aan de andere kant ok weer niet. dat het vervelend is om hond in auto te nemen begrijp ik als moslim maar aan de andere kant om een blindegeleide hond te weigeren die iemand helpt die zijn hele leven blind is vind ik ook niet kunnen. ik vind dat taxichauffeurs samen moeten overleggen wie nou zo n klant moet helpen bv taxichauffeurs met een bus zouden zeker minder last hebben van een hond achterin in een speciaal hokje en de klant op de achterbank. In plaats van elkaar aan te vallen een oplossing zoeken voor dit probleem ! iedereen moet met de taxi meekunnen ook mensen met een handicap die een dier nodig hebben als hulp in het leven.

  2. Jaba
    21 januari 2013 om 08:28 uur.

    Hoe zou Allah het vinden dat je als taxichauffeur een invalide weigert met zijn hulphond denk je?

Plaats je reactie