MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Betogers willen democratie doden”

24 mei 2011 | in Marokko | 4 Reacties

Moslimfundamentalisten en extreem linkse activisten wakkeren de protestbetogingen in Marokko aan. Democratische hervormingen zijn niet hun doel, zoals zij zelf beweren. „Hun doel is het de democratie te doden.” Dit zei althans de Marokkaanse minister van Communicatie en regeringswoordvoerder, Khalid Naciri, maandag.

Bij botsingen tussen betogers en politie in diverse steden van Marokko waren zondag tientallen gewonden gevallen, zo meldden ooggetuigen en mensenrechtengroepen. De oproerpolitie trad hard op in steden als Rabat, Casablanca, Fez en Tanger. Sommige waarnemers zagen hierin een teken dat de regering een harder beleid gaat voeren tegen de protestbeweging, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

De Marokkaanse regering heeft volgens de minister niets tegen de Beweging van 20 Februari van voornamelijk jongeren, maar waarschuwt dat die moet waken voor manipulatie door islamisten en extreem links.

In Marokko wordt sinds februari regelmatig betoogd tegen de regering. De protesten zijn echter kleinschaliger dan in Arabische landen als Tunesië en Egypte, waar volksopstanden de presidenten verjoegen. Veel Marokkanen leven in armoede; bijna de helft van de volwassen bevolking is analfabeet.

Er zijn 4 reacties

 1. zma
  24 mei 2011 om 01:49 uur.

  eindelijk een andere geluid

 2. NAF
  25 mei 2011 om 08:01 uur.

  Ben het er helemaal mee eens. De regering is toch bezig met een hervorming. Is de aarde in 1 dag gemaakt of zo. Zo gaat het altijd met dat soort mensen die het geen kans willen bieden maar in strijd blijven . Wat dat betreft ben ik eht eens met de marokkaanse minister communicatie Khaldi Naciri. |het zijn ook meestal de linke partijen die alleen maar meer voor problemen zorgen en zich laten meeslepen door moslimextremisten. Zoals de aanslag in marakech. Ja marokko waakt over het algemeen goed tegen terrorisme. Dus ook dit soort extremisten die andere manipuleren.

  De marokkaanse regering waakt en is tegen linkse extremisten en zijn er om dit soort extremisten te waken. En tuurlijk zijn er mensen die het er niet mee eens zijn.

  Marokko werkt mee, de koning werkt mee aan is bezig met het hermorven van een nieuwe regering en beleid. Ze geven het de kans niet eens, omdat ze de andere landen in opstand zien komen waar alleen maar onschuldige burgers doelwit zijn van dit soort praktijken waar de marokkaanse regering over waakt.

  En daar geef ik ze gelijk in.

  By the way de helft van marokko is analfabeet. Dit is nooit wetenschappelijk bewezen. En daarbij zijn de marokkanen in Marokko beter opgeleid dan de marokkanen in Nederland dus wat mij betreft klopt er geen bal van wat er gezegd wordt.

 3. youssef
  25 mei 2011 om 02:14 uur.

  allahu akbar

 4. metalsa
  28 mei 2011 om 08:39 uur.

  het word tijd dat in marokko alles eerlijk word verdeelld en we trots op elkaar kunnen zijn en wij ook een belangerijke land zullen zijn net als tijdens de moorsetijd .allah akbar

Plaats je reactie