MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Afellay is overal een Marokkaanse held

26 mei 2011 | in Sport | 1 Reactie

Veel spelminuten heeft hij op Europees niveau nog niet gehad bij zijn werkgever FC Barcelona. Wellicht is hij zaterdag in de finale van de Champions League tegen Manchester United te zien. Zeker is dat voetballer Ibrahim Afellay, liefkozend ‘Ibi’ genoemd, een sterrenstatus heeft en zowel onder de Marokkaanse jeugd in Barcelona als in Nederland als rolmodel fungeert.

Waar heeft de voormalige PSV-speler dit goede imago aan te danken. ‘Het is de manier waarop hij zich in de media presenteert, hoe hij zich naar buiten manifesteert en zijn zorgzaamheid voor zijn familie. In zijn positie vergeet hij gewoon niet waar hij vandaan komt’, zegt Mohammed Boussatta, een van oorsprong Marokkaanse jeugdscout van Ajax.

Boussatta krijgt bijval van socioloog Iliass El Hadioui. ‘Afellay is een jonge jongen, die sympathiek overkomt’, zegt de wetenschapper die ook van Marokkaanse afkomst is. ‘Afellay is nog simpel in zijn doen en laten, bijvoorbeeld door zijn band met de Utrechtse wijk waar hij is opgegroeid’, vertelt El Hadioui.

‘En door de band met zijn geloof’, gaat El Hadioui verder. ‘Vooral dat hij zich aan de Ramadan houdt is heel belangrijk. Dat hij tóch trouw wil blijven aan het vasten, ook al functioneert hij op het allerhoogste niveau. Dat is fysiek heel zwaar. Daar waar andere spelers de makkelijke weg kiezen, kiest hij toch voor de spirituele en religieuze weg. Dat heeft hem veel bonuspunten opgeleverd bij Marokkaanse jongeren.’

Naast de zorg voor zijn moeder en verdere familie – zijn vader overleed toen Afellay nog jong was – wordt de voetballer ook geroemd om zijn inzet voor de gemeenschap

Meer is hier verderf te lezen.

Er is 1 reactie

  1. verloser
    01 juni 2011 om 09:18 uur.

    arrifie the best

Plaats je reactie