MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Focus op Marokko, Egypte en Tunesië’

16 juni 2011 | in Marokko | 2 Reacties

Nederland moet zich bij de revoluties in de Arabische wereld specifiek richten op Tunesië, Egypte en Marokko. In die landen bestaat nu een ‘window of opportunity’ om de nog prille maatschappelijke hervormingen te ondersteunen, staat in een woensdag gepresenteerd rapport van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), meldt Nieuws.nl.

De regering zou hiertoe vooral kunnen bijdragen door het steunen van maatschappelijke organisaties als politieke partijen, vakbonden en mensenrechtenorganisaties. “Politieke hervormingen hebben immers de beste kans van slagen als ze door maatschappelijke organisaties en vrije democratische politieke partijen worden gedragen”, stelt de AIV volgens Nieuws.nl.

Oud-minister Joris Voorhoeve overhandigde het advies woensdag aan de Tweede Kamerleden Alexander Pechtold (D66) en Frans Timmermans (PvdA). Zij hadden om het rapport gevraagd. Beide politici reageerden verheugd op het rapport.

De Tweede Kamer debatteert eind deze maand met het kabinet over het advies.

Er zijn 2 reacties

  1. mhamed
    17 juni 2011 om 12:30 uur.

    goede plan want die corupte bendes daar kunnen niks van bakken.nu is het de tijd rijp voor.

  2. Ayham
    17 juni 2011 om 08:25 uur.

    Nederland moet zich bezig houden met eigen zaken en niet mee bemoeien met iemands anders land.

Plaats je reactie