MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Prostitutie in Marokko: een pijnlijke waarheid

17 juni 2011 | in Marokko | 4 Reacties

De Franse pers staat er bol van: een groot schandaal rond (kinder)prostitutie, dat oude wonden openhaalt. Het begon ermee dat de Franse oud-minister Luc Ferry in een televisieprogramma sprak over een oud-collega van wie ‘iedereen wist’ dat hij in Marokko was aangehouden vanwege seks met ‘kleine jongetjes’, en die vervolgens door ‘de hoogste staatsautoriteiten’ werd beschermd.

Het ontketende een storm van verontwaardiging en speculaties, en uiteindelijk een aanklacht tegen Ferry en de nog altijd mysterieuze meneer X. Zowel de Franse als de Marokkaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld.

Het massatoerisme naar Marokko had al een zware klap gekregen door de terroristische aanslag van eind april, zou het sekstoerisme nu ook teruglopen? Het is een vraag die niet op die manier kan worden gesteld in Marokko, al is prostitutie hier een flinke bedrijfstak. Critici stellen op internet dat Marokko de andere kant op kijkt vanwege het economische belang van prostitutie, zelfs als kinderen worden uitgebuit. Er zouden sinds 2002 maar veertig buitenlandse pedofielen zijn veroordeeld, terwijl kinderprostitutie op grote schaal zou plaatsvinden.

Het schandaal is losgebarsten op een moment dat prostitutie steeds minder een taboe wordt in Marokko

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 4 reacties

 1. Naf
  17 juni 2011 om 09:49 uur.

  Als het om prostitutie van jonge vrouwen gaat is dit enorm dit klopt wel ja. Volgens de wet is het wel verboden, en kan je hiervoor berecht worden.

  Maar om te zeggen dat de overheid een handje boven het hoofd houdt van iemand die seks met kinderen heeft, geloof ik dit niet. Dit is zeer ten strengste verboden in marokko en zit een lang gevangenisstraf aan verbonden. Pedofilie in marokko wordt gezien als een ziekte, en meestal worden dit Pedofielen in marokko zwaar berecht. Dus dit verhaal komt niet geloofwaardig over.

  Ze mogen wel wat aan de prostitutie doen, want ik durf te zweren dat de meeste aids of hiv hebben. Ze doen het 9 van de 10 keer ook niet veilig. Daarnaast is het ook de fout en schuld van de mannen zelf die erin trappen en vervolgens met hoeren omgaan. Er heerst steeds meer onderzoek naar aids en hiv, en laatst heb ik een rapportage gezien van meiden die allemaal aids hadden. Veel meiden hebben nog nooit sexuele voorlichting gehad, waardoor ze denken er zal niks gebeuren, totdat ze ineens te horen krijgen dat ze lijdden en deze vreselijke ziekte. Ook veel mannen zijn besmet geraakt.

  Voornamelijk gaan er veel mannen op vakantie voor de hoeren in marokko. Ze zijn goedkoop, of bijna gratis. En denken ja waarom niet, hier zijn ze goedkoper als in nederland. Voornamelijk getrouwde mannen kunnen er heel wat van. Ook deze mannen zonder verstand gaan dan met dit soort vrouwen, en besmetten hun eigen vrouwen hiermee.

  Marokko is een vrij land, maar als je gepakt wordt in marokko voor hoereren mag je gewoon de gevangenis in, of je afkopen bij een agent, of rechter afkopen en je bent weer op vrije voeten.

  Er moet een nieuw beleid komen en een nieuw regering, weg met corrupte agenten, rechters, advocaten. Ze kunnen er allemaal wat van.

  Ik heb zelf ooit in marokko een advocaat gehad, en deze was zelfs dronken tijdens een zitting. Dit is normaal in marokko en ik kon mijn ogen niet geloven de stank die uit zijn bek kwam van de alcohol en dan nog een rechtzaak houden! Niet te geloven dat dit kan en toegelaten wordt.

 2. mhamed
  17 juni 2011 om 12:35 uur.

  zolang marokko niet erkend dat arme mensen niks hebben en zeker geen leven meer hebben zal dit probleem doorgaar HELAAS.
  marokko moet niet andere kant opkijken terwijl wat daar gebeurt ik geen woorden voor heb.
  wat zij kunnen is coruptie leger opsturen op dorpjes en onschuldige mensen afmaken das marokko.zal nooit trots op zijn schane schande.

 3. pam
  18 juni 2011 om 12:36 uur.

  Ookal ben je arm. Als je geduld hebt zal Allah je belonen.

  Op dit soort momenten schaam ik me zwaar voor mij land.

 4. nasr
  25 juni 2011 om 05:56 uur.

  Beste broeders en zusters:

  kunnen wij niet een initiatief starten vanaf nederland om te proberen deze prostitutie aan te kaarten bij de marokkaanse overheid?

  Weet iemand misschien of er marokkaanse organisaties bestaan die dit in Nederland willen organiseren??

Plaats je reactie