MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Pro- en antiregeringsprotesten in Marokko‎

27 juni 2011 | in Marokko | 1 Reactie

In Marokko zijn gisteren duizenden mensen de straat opgegaan vanwege de hervormingsplannen van koning Mohammed. Zowel voor- als tegenstanders van de plannen demonstreerden.

De koning wil een deel van zijn macht afstaan aan een democratisch gekozen premier. Critici vinden dat de plannen niet ver genoeg gaan en de premier niet genoeg macht krijgt. Zo blijft de koning verantwoordelijk voor veiligheid, het leger en godsdienst.

In Casablanca liepen zo’n 7000 tegenstanders van de hervormingen door een arbeiderswijk van de stad. Ook in de hoofdstad Rabat gingen ongeveer 2000 mensen de straat op. De oproerpolitie wist de voor- en tegenstanders van de hervormingen uit elkaar te houden, meldt de NOS.

Vrijdag wordt het hervormingsplan van koning Mohammed in een referendum aan de Marokkanen voorgelegd. De 20 Februari Beweging heeft de burgers opgeroepen de volksraadpleging te boycotten. Ook de grote vakbond CDT ziet niets in het referendum.

Er is 1 reactie

  1. carif
    27 juni 2011 om 08:51 uur.

    Dit gaat zeker uit de hand lopen als het zo door gaat. De regering speelt met vuur

Plaats je reactie