MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Lidl en PLUS haken in op ramadan

18 augustus 2011 | in Economie | 5 Reacties

De supermarktketens Lidl en Plus spelen voor het eerst in op het Suikerfeest. Lidl neemt in de week vooraf extra assortiment op, als baklava, mejou dadels, halal frikadellen en halal pizza’s.

Plus zet producten als bladerdeeg, chocolade en donuts extra in het zonnetje en plaatst ook een grote halaldisplay van Nestlé met soepen (bijvoorbeeld harira en chorba), sauzen of kokosmelk.

In de afgelopen jaren was alleen HEMA actief met een aangepast assortiment voor het suikerfeest. Dit jaar is daar dus verandering in gekomen. “We merken een toenemende vraag van klanten naar Suikerfeestproducten. Daar spelen we op in”, aldus de Lidl-woordvoerster volgens dagblad De Stentor.

Toch doen andere supermarktketens niets met het feest dat door 900 duizend mensen wordt gevierd, zo blijkt uit een rondgang door het vakblad LevensmiddelenKrant. Afhankelijk van de religieuze stroming begint het feest op de avond van 30 of 31 augustus en duurt drie dagen.

Er zijn 5 reacties

 1. Maghrebie
  19 augustus 2011 om 11:36 uur.

  Naast het commerciele kant en inspelen op de behoefte is het ook van belang dat deze concerns ook eerlijk in hun boodschap/product zijn. Waar komen de dadels vandaan?

  Dirk van den Broek verkoopt ook Mejdoul dadels. Maar waar deze vandaan komen, valt nergens uit te halen wat erg opvallend en verdacht is!!

 2. Hassan
  20 augustus 2011 om 12:02 uur.

  Ten eerste heet het geen suikerfeest, maar ied-ul-fitr. En ten tweede duurt het maar 1 dag en geen 3 dagen.

 3. Rifi
  21 augustus 2011 om 09:05 uur.

  Mee eens met Maghrebie.
  Soepen van Nestle, weet je wel van wie Nestle is? 3x raden…

  We moeten niet achterlijk doen, als er staat Halal en dan meteen consumeren. Je moet niet alles geloven wat er staat. En dat mag in NL.

  Ik vroeg het aan een Turkse meisje aan de kassa, en die adviseerde mij om niet te kopen. Puur omdat de afkomst onduidelijk is.

 4. Khalid
  22 augustus 2011 om 10:48 uur.

  Nestle is een beurs genoteerd Zwitsers bedrijf, waarvan de aandelen publiekelijk worden verhandeld. Hierdoor kan iedereen op straat eigenaar zijn van dit bedrijf. Je probeert hier iets te suggereren terwijl jij een kassa meisje als bron neemt voor je beslissingen. Alsof een kassa meisje weet waar producten worden ingekocht. Volgende keer gewoon de verpakking lezen, het is namelijk wettelijk verplicht om de afkomst van de producten te vermelden.

  http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j4nvhdfcs8bljza_j9vvikqpopjt8zm/vh7fir380rwz

  artikel 2 geeft je antwoord

 5. Papi00
  28 augustus 2011 om 12:34 uur.

  mag je geen handel drijven met jood? EN WAAR STAAT DAT???
  zal ik je dan wat vertellen pak je koffers en emigreer naar afghanistan, want elk islamitische land handeld met het joodse staat of wat er mee te maken heeft!!
  daarom blijft de islamitsche wereld achter op de westerse wereld!
  word een keer wakker mensen want met zo’n instelling kom je nooit ver!

Plaats je reactie