MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ramadan is ‘een zegen’

24 augustus 2011 | in Geloof | Reageer

“Ik merk dat niet-moslims wat betreft de ramadan vaak de logica van het niet eten en niet drinken proberen te begrijpen, maar daar is het niet alleen om te doen”, zo vertelt moslimtheoloog Mohamed Ajouaou, “je moet het ondergaan om het te kunnen begrijpen”.

Dat zegt hij in een interview met de interreligieuze website Nieuwwij, volgens KerkNieuws. Het doorbreken van het dagelijkse patroon is voor Ajouaou belangrijk tijdens de ramadan. Dat mensen dat niet altijd doorhebben, begrijpt hij: “Je moet niet vergeten dat spirituele aspecten van andere levensbeschouwingen moeilijk te begrijpen zijn”.

Ajouaou vindt de islamitische vastenmaand zelf “een zegen”. “Vasten werkt voor mij goed en het is een maand van bezinning. Het is ook een maand van sociale ontmoetingen en speciale aandacht voor familie”.

Ajouaou won onlangs de Nieuwemoskee Pracht van de Theologieprijs en mag zich daarom de beste islamitische theoloog van Nederland noemen.

Plaats je reactie