MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Door 9/11 werd ik een beter moslim’

25 augustus 2011 | in Maatschappij | Reageer

Alles zou anders worden na 11 september 2001. Maar ís er iets veranderd, tien jaar later? En wat dan precies? De NOS vroeg het aan een moslim.

Op 11-09-01 was ik nog student. De aanslagen hielden iedereen enorm bezig. Zo ook mijn medestudenten. Gelukkig werd ik er niet persoonlijk op aangesproken, maar je merkte soms wel dat sommigen de neiging hadden zichzelf negatief over de islam uit te laten, maar vanwege mijn aanwezigheid dat toch maar niet deden. Je voelde daardoor wel een bepaalde afkeuring.

Sindsdien ben ik me meer in de islam gaan verdiepen. Natuurlijk had ik al veel meegekregen van thuis en les op de moskee. Maar ik wilde meer weten zodat wanneer iemand mij van iets zou beschuldigen ik meteen een weerwoord zou hebben. En ik was niet de enige. Diverse gastcolleges werden er georganiseerd waarop zowel vele moslims als niet-moslims op afkwamen.

Sindsdien ben ik ook meer gaan praktiseren en ik heb sinds lange tijd ook een (lange) baard…

Het gehele verhaal is te lezen op de website van de NOS.

Plaats je reactie