MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Garnalenvissers aan wal door suikerfeest

28 augustus 2011 | in Economie | Reageer

De Friese garnalenvissers en hun collega’s gaan een week niet vissen. Komende week wordt het eind van de ramadan gevierd met het suikerfeest. De Marokkaanse garnalenpellers zijn daarom vrij en de handelaren willen de verse vangst niet invriezen. Zo meldt Het FrieschDagblad.

,,Het is niet handig om te gaan vissen, want wij kunnen de vrachtwagens niet naar Marokko sturen”, zegt Erika Schoonhoven van verwerkingbedrijf Heiploeg in Zoutkamp. Vroeger was het pellen nog een klus voor Nederlandse huisvrouwen, maar door strengere hygiëneregels werd thuispellen verboden. Het werk werd verplaatst naar Marokko.

De garnalenvisser houden zich aan het advies, want ze zijn bang de kosten voor invriezen op hun bordje te krijgen. ,,Dat gaat van de prijs af”, zegt Johan Rispens, vicevoorzitter van vissersvereniging Hulp in Nood.

Plaats je reactie