MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

De meest weldadige eigenschappen van arganolie

02 september 2011 | in Maatschappij | 1 Reactie

Bracht je al eens een vakantie door in Marokko? Dan is arganolie voor jou allicht allang geen onbekende meer. Ook cosmeticagiganten hebben het vloeibare goud ontdekt en gebruiken de olie steeds vaker in hun producten. Wat maakt arganolie zo bijzonder? De meest weldadige eigenschappen op een rijtje.

In het zuidwesten van Marokko, tussen de populaire vakantiebestemmingen Agadir en Essaouira, groeit een van de oudste bomen ter wereld: de arganboom. Tijdens de zomermaanden verliest deze boom haar vruchten, die door de berbervrouwen worden verzameld om er arganolie van te maken. Tot voor kort gebeurde dat hele proces manueel: van het kraken van de noot tot het malen en persen. Tegenwoordig gebeurt de persing vaak machinaal, waardoor het hele gebeuren sneller verloopt. Een groot deel van het voorbereidende werk, het kraken van de noten, gebeurt nog steeds handmatig. Dat verklaart meteen het stevige prijskaartje van arganolie én waarom de olie ook weleens het Marokkaanse goud wordt genoemd. Voor cosmetische arganolie betaal je al gauw € 17 voor een flesje van 50 milliliter. Haar culinaire zusje is iets goedkoper, reken op ongeveer € 7 voor 100 milliliter.

Arganolie als mooi maker
Bij heel wat Marokkaanse vrouwen is arganolie al eeuwenlang een vaste waarde in het dagelijkse beautyritueel. Stilaan verovert de olie ook onze badkamers. Heel wat verzorgingsproducten worden verrijkt met arganolie, maar ook wanneer je de olie puur gebruikt biedt ze heel wat voordelen.

Oppepper voor je haar
Arganolie belooft zelfs de meest weerbarstige haarbos om te toveren tot streelzachte lokken

Meer is hier verder te lezen.

Er is 1 reactie

  1. zara
    04 september 2013 om 02:51 uur.

    heb het laast bij http://www.arganmidas.nl arganolie gekocht samen met een arganmask.Het voelt prachtig
    Ik zou het iedereen aanraden

    groetjes zara

Plaats je reactie