MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ahmed Marcouch promoot lezen en schrijven

08 september 2011 | in Maatschappij | Reageer

Ahmed Marcouch bezoekt vrijdag 9 september Alphen aan den Rijn op uitnodiging van de lokale PvdA. Zijn komst is in de Week van de Alfabetisering. Tijdens zijn komst wil het Tweede Kamerlid voor de PvdA het belang van het onderwijs en het leren lezen en schrijven benadrukken.

Marcouch (1969) arriveerde in 1979 in Nederland en had in Marokko nog nooit op een school gezeten. Op de Montessorischool in Amsterdam-Oost leerde hij in twee jaar de Nederlandse taal. ‘Ik heb twee jaar heel hard gewerkt en was enorm gemotiveerd. Ik heb de taal geleerd door het hardop dreunen van teksten, zoals je de koranteksten in de moskee leert.’

De politicus bezoekt onder meer basisschool De Mare waar hij in gesprek gaat met leerlingen van groep 7. Ook spreekt hij met enkele cursisten die alfabetiseringstrajecten volgen op het ID College.

De week van de alfabetisering duurt van 5 tot en met 11 september en wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven. In deze week wordt het belang van lezen, schrijven en rekenen onderstreept. Daarnaast wordt in deze week aandacht gevraagd voor het probleem van laaggeletterdheid, zo schrijft de website Dichtbij.nl.

Plaats je reactie