MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Adam Maher moet gaan kiezen

11 september 2011 | in Sport | 10 Reacties

Adam Maher (18) is dit seizoen een van de vele lichtpuntjes bij AZ. De technisch zeer begaafde middenvelder maakte al in vier competitieduels zijn opwachting. In de toekomst zal de offensieve middenvelder een keuze moeten maken tussen Oranje of de nationale ploeg van Marokko.

‘Ik moet nog kiezen’, vertelt Maher aan Voetbal International. ‘Doordat mijn moeder in de zomer van 1993 hoogzwanger was tijdens de vakantie, is Marokko mijn geboorteland. Daar woont mijn familie. Maar steeds als ik er ben, gemiddeld twee keer per jaar, mis ik op een gegeven moment ook weer mijn vrienden en ons huisje in Diemen.’

‘Hier heb ik mijn carrière opgebouwd’, vervolgt de jeugdinternational. ‘Sommige Marokkaanse jongens van mijn lichting zijn inmiddels voor Marokko gaan spelen, maar zij kwamen ook niet echt voor in de plannen van de Nederlandse bondscoaches. Ik heb alle vertegenwoordigende jeugdelftallen doorlopen, van Onder-15 tot Onder-19. Mijn ouders leggen verder geen druk op me. Ze zeggen dat ik moet doen waar ik me goed bij voel

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 10 reacties

 1. Joseph
  11 september 2011 om 11:46 uur.

  Het is geen schande om voor je vaderland te spelen.
  Vergeet niet waar je ook opgroeid je blijft altijd een marokkaan

 2. Maroky
  12 september 2011 om 11:53 uur.

  Voor mijn part mag hij voor de anderen kiezen, heb liever iemand net als Hadj die met hart en ziel voor zijn land speelt in plaats van bijvoorbeeld (als ik Marokko kies, dan laten ze me op de bank zitten en als ik kies voor Duitsland krijg ik een plek en een betere toekomst).

  Ze antwoorden altijd met ik ben in duitsland opgegroeid en bla bla bla.
  Dat zijn smoesjes vind ik.

 3. Sam
  16 september 2011 om 04:04 uur.

  Uhhhh, ik kan jullie op een briefje mee geven, deze jongen zal nooit voor marokko kiezen.

  En daar heeft hij het volste recht op, maar wees alsjeblieft niet zo hypocriet en zeg gewoon dat je nederland boven marokko verkiest.

 4. Joseph
  17 september 2011 om 01:12 uur.

  never, no way

 5. POEPETER
  01 november 2011 om 09:28 uur.

  Ja je hebt gelijk. Hij zal nooit kiezen voor Marokko. Dit is het geval Mesut Ozil.

 6. Fatima
  05 november 2011 om 10:03 uur.

  @ Sam, Adam is intelligent en oud genoeg om een goede keuze te maken! Hij zal inchallah de juiste keuze maken! Maar ga niet oordelen door neer te typen wees geen hypocriet, hij draagt sinds jong een grote verantwoordelijkheid want vele mensen kijken naar hem op. Hij werkt hard en door hard te werken bereik je iets moois!!! Maar, respecteer zijn keuze inchallah voor welk land hij zal willen uitspelen hetzij ElMaghreb hetzij Hollanda!!!

  neergetypt door zijn nicht die heel trots op hem is!!!!!!!!

 7. omar
  18 februari 2012 om 06:55 uur.

  adam maher speelt super goed vind ik omar

 8. omar
  18 februari 2012 om 06:58 uur.

  inchallah woord adam maher en goeie speler van hollanda!!!!!!

 9. omar
  18 februari 2012 om 07:01 uur.

  ik zit ook op voetbal en ik ben ook en goeie speler net zo als adam maher!!!!

 10. omar
  19 februari 2012 om 10:06 uur.

  ik hoop dat als engeland tegen holanda speelt dat holanda wint!!!!!

Plaats je reactie