MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Reizigers Royal Air Maroc radeloos

12 september 2011 | in Economie | 3 Reacties

Financiële crisis, dure kerosine, natuurrampen. Directeur Driss Benhima liet deze zomer in verschillende interviews weten dat het moeilijke tijden zijn voor de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc.

Even later werd aangekondigd dat de maatschappij meer dan een kwart van het personeel ontslaat. De vakbond was al akkoord, meldde Benhima tevreden. En dat bericht voedde eerdere speculaties over een op handen zijnde privatisering van Royal Air Maroc. Air France-KLM zou om te beginnen dertig procent van de aandelen verwerven.

Air France-KLM liet meteen weten niet geïnteresseerd te zijn in aandelen uit Marokko, maar aan dat commentaar wordt weinig geloof gehecht: Benhima is een neefje van Chirac en zou een deal met de Fransen bekokstoofd hebben.

Royal Air Maroc heeft al jaren een slechte naam. Nederlandse Marokkanen hebben vaak het gevoel dat het personeel op hen neerkijkt, en zij zijn niet de enigen: bijna iedereen klaagt over de onbeschofte manier waarop je wordt behandeld

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. oke
  13 september 2011 om 06:42 uur.

  onzin

  personeel is oke
  maar de reizigers zijn niet goed wijs
  de reizigers voelen zich te groot ten opzichte van de personeel vandaar die reactie
  van mij mag de hele maatschapij opdoeke er staan zo veel bedrijven die graag dat wilen overnemen voor weinig

  turke bevoorbeeld….

 2. Joseph
  14 september 2011 om 06:43 uur.

  Air maroc was de beste werkgever van maroc samen met de fosfaat industrie.
  Het kon allemaal niet op er mochten alleen de elite van maroc werken de rest was kansloos dikke salaris zeker voor marokkaanse begripen personeel is erg arogant want ze werkten bij de beste bedrijf van maroc enz enz
  Daan vind ik het niet vreemd dat het slecht gaat met het bedrijf jammer want het was de trots van maroc.
  Wordt tijd voor een stevige reorganisatie mischien dat ze dat gaat reden.

 3. Rachid
  27 juni 2013 om 07:51 uur.

  Klote maatschappij!!! Nooit meer ben 2 keer in de steek gelaten als je een vlucht mist ben je retour automatisch kwijt.

Plaats je reactie