MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Salah Edin wil met WOII discussie opwekken

16 september 2011 | in Muziek | 2 Reacties

Salah Edin brengt na ‘Nederlands Grootste Nachtmerrie’ en het Arabische album ‘Horr’ op vrijdag 7 oktober zijn nieuwe album ‘WOII’ uit. ‘WOII’ staat voor verschillende dingen: “Werk en Onderneming voor de tweede keer”, “Wetenschap en Onderzoek voor de tweede keer” en “Wilders Overwinning twee keer”.

Daarnaast staat WOII volgens Salah voor “Willem Oltmans de Tweede”. Willem Oltmans is een in 2004 overleden journalist die jarenlang met de Nederlandse overheid in conflict lag. “Ik voel me sterk verbonden met Willem Oltmans,” zegt Salah volgens MusicForm.nl. “Hij was een journalist, en een enorm sterke interviewer. Hij was in Nederland zeer omstreden, net als ik. Maar hij wist wel alles wat hij zei te onderbouwen. Dat doe ik ook. Ik haal geen wonden open puur om het wonden openhalen. Ik heb er een bedoeling mee en een reden voor.”

“Er zullen weer mensen zijn die over me heen vallen omdat ik in mijn album de Tweede Wereldoorlog erbij haal,” vertelt Salah. Tracks op WOII hebben titels als ‘Mijn Kamp’, ‘E.V.A.’ of ‘Lief Dagboek’. Allemaal referenties naar de Tweede Wereldoorlog. “Dat doe ik bewust,” aldus Salah. ‘Ik wil mensen aan het denken zetten. Als je ziet wat er nu weer in Afrika en in de Arabische landen gebeurt, dan blijkt dat wij niets van de periode 1940-1945 geleerd hebben. Daarom gebruik ik in mijn album concepten uit de Tweede Wereldoorlog die ik vervolgens met een visie op het heden uitwerk.”

De releaseparty van ‘WOII’ is op zaterdag 1 oktober in het MC Theater te Amsterdam.

De rapper was donderdagavond bij 3VOOR12RADIO aan de telefoon om te vertellen over zijn nieuwe album met de controversiële titel WOII.
Beluister hier het fragment op 3VOOR12RADIO.

Er zijn 2 reacties

  1. Joseph
    16 september 2011 om 11:09 uur.

    Salah Edin houdt wel van profocatie.

  2. modie
    17 september 2011 om 11:51 uur.

    problemen mee jozef?

Plaats je reactie