MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Palestijnen verdedigen zich met camera’s

21 september 2011 | in Maatschappij | Reageer

Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever bereiden zich voor op mogelijke aanvallen van Israëlische kolonisten. Er circuleren berichten dat het Israëlische leger kolonisten bewapent en traint in het vooruitzicht van de VN-stemming over de Palestijnse staat later deze week.

De laatste dagen zijn er “voortdurend aanvallen van kolonisten”, zegt de Palestijnse mensenrechtenactivist Issa Amro van de organisatie Jongeren Tegen Nederzettingen in Hebron. “De kolonisten hebben heel wat plannen uitgewerkt om Palestijnse huizen en percelen aan te vallen, en ze hebben aangekondigd dat ze de Palestijnen zullen doen boeten voor het volwaardige lidmaatschap van de Verenigde Naties.”

Palestijnse en internationale activisten hebben Palestijnen in de buurt van de Israëlische nederzettingen bezocht, zegt Amro. Ze gaven hen advies over hoe ze aanvallen van honden kunnen afweren, hoe ze hun kinderen kunnen beschermen en waar in huis ze kunnen schuilen bij een aanval.

“We geven ze een beschermingsplan”, zegt Amro. “We hebben geen wapens. We geven ze wat we ze kunnen geven. We geven ze camera’s omdat we denken dat camera’s de betrouwbaarste getuigen zijn en dezer dagen ook de beste bescherming

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie