MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko krijgt Franse hogesnelheidstrein

30 september 2011 | in Marokko | 1 Reactie

De Marokkaanse koning Mohammed VI en president Nicolas Sarkozy van Frankrijk hebben donderdag het startsein gegeven voor de bouw van een hogesnelheidslijn in Marokko. De noordelijke havenstad Tanger, de hoofdstad Rabat en de miljoenenstad Casablanca zullen met elkaar verbonden via een 350 kilometer lang spoor. De hogesnelheidslijn moet, volgens De Telegraaf, eind 2015 klaar zijn.

Op het traject kunnen straks treinen rijden met 320 kilometer per uur. De reisduur tussen Tanger en Casablanca bedraagt dan 2 uur en 10 minuten, in plaats van circa 5 uur nu. Er bestaan plannen om de lijn later door te trekken naar de steden Marrakesh en Agadir.

Het is overigens zeer de vraag of de planning gehaald wordt. Over de kosten en de financiering bestaat nog veel onduidelijkheid. Terwijl Frankrijk uitgaat van 3 miljard euro aan kosten, gaat Marokko uit van maar 1,8 miljard euro. Frankrijk, dat veel expertise heeft wat betreft de bouw van hogesnelheidsnetwerken, heeft Marokko 920 miljoen euro geleend om de aanleg van de lijn mogelijk te maken, aldus het dagblad.

Er is 1 reactie

  1. Azidan
    30 september 2011 om 10:30 uur.

    Een zeer goede zaak die we toejuichen mashAllah

    Prachtig

Plaats je reactie