MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje: citrus Marokko bevat pesticiden

04 oktober 2011 | in Economie | Reageer

Landbouwonderhandelingen tussen Marokko en de Europese Unie voor de ratificatie van de akkoorden betreffende een vrije landbouwhandel, dreigen op niets uit te lopen door Spaanse aanvallen. Afgelopen week bracht zij naar voren dat het citrus afkomstig uit Marokko pesticiden bevatten die door de EU verboden zijn. Volgens ASPAM, de vereniging van citrustelers in Marokko, is dit door een zeer twijfelachtige handelswijze bevestigd. Zij overweegt om de Spaanse kranten die deze zwartmaking verspreidt hebben, juridisch te achtervolgen.

De citrusexport is aan strenge controles onderworpen, opgelegd door de Marokkaanse overheid, die geaccrediteerd zijn op internationaal niveau. Bovendien ligt het percentage van afwijkende producten lager dan 3% en dat heeft nog nooit voor problemen gezorgd tussen Marokko en de Europese Unie. Ook verklaart ASPAM dat uit een recent inspectierapport van de EU is gebleken dat Marokko aan de juiste regels voldoet betreffende het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Zo meldt AGF.nl.

Plaats je reactie