MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kieskompas voor verkiezingen Marokko

01 november 2011 | in Marokko | Reageer

Huna Amsterdam, de Arabische afdeling van Radio Nederland Wereldomroep, lanceert vandaag in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam het online ‘Kieskompas’ voor de parlementaire verkiezingen in Marokko. Het partijonafhankelijke instrument helpt kiezers om hun positie te bepalen in het politieke landschap. Het Kieskompas is te vinden via www.bosala.nl.

De parlementaire verkiezingen in Marokko vinden 25 november 2011 plaats. Na de verkiezingen draagt de koning zijn positie als hoofd van de regering over aan een premier. Hij blijft wel staatshoofd.

Het Kieskompas ligt gevoelig in de prille democratie van Marokko. Vooral omdat de regering een Kieswet heeft ingesteld die vanaf twee weken voor de verkiezingen alle peilingen verbiedt. Hoofdredacteur Rik Rensen van de Wereldomroep licht toe: “Hoewel het Kieskompas geen peiling is, constateren wij toch dat de mediaorganisaties waar wij in Marokko mee samenwerken in die bewuste periode hun naam niet aan ons project durven te verbinden. Uit angst om mogelijk de wet te overtreden

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie